02-09-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 3 september 2017

Radio2:De Pré Historie van morgen 3 september 2017 

 

Morgen-zondag 3 september 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de 1e week van september 1961 (56 jaar geleden), van de 1e  week van september 1971 (46 jaar terug), van de 1e week van september 1981 (36 jaar geleden), en van de 1e week van september 1991 (26 jaar geleden).

Lees ook: De Pré Historie van 28 mei 

 

3848709966.jpg

 

Enkele opvallende hits van 56 jaar geleden waren: Runaway van Del Shannon, Ok Ik Ga Met Je Mee van Ria Valk, en Temptation van The Everly Brothers. Verder hoor je Belgische militairen die gedwongen terugkeerden uit Katanga, een professor over het belang van de plantengroei in de Antwerpse Zoo, het tv-programma Tienerklanken dat worstelde met stemmen via gele briefkaarten, acteur Sydney Poitier over zijn rollen in ‘raciale’ films, en de Franse president De Gaulle die een persconferentie gaf over de dreiging van de Sovjet-kernwapens. 

 

De Allereerste Keer van Rita Deneve, High Time We Went van Joe Cocker, en The Fool van Gilbert Montagné waren enkele van de straffe platen in de 1e week van september 1971. Verder hoor je Eddy Merckx die het WK wielrennen won in het Zwitserse Mendrisio, de West-Berlijnse burgemeester Willy Brandt over het akkoord door de Grote Vier van Berlijn, en de Franse ambassadeur over hetzelfde onderwerp, en tenslotte de schoonzoon van een luchtvaartmaniak die het leven liet nadat ze samen met haar kleinzoon 160 keer achtereen van JFK in New York naar Schiphol én terug had gevlogen.

 

Na 11 uur nieuws en hits van de 1e week van september 1981 met premier Mark Eyskens over zijn regeringscrisis nadat de ministers van de Waalse socialistische partij in staking gingen, de baas van de scheepswerf Boel in Temse over de afdankingen bij het bedrijf, het strijdvaardige stakingscomité van Boel, en een ooggetuige van een gewapende overval op een postkantoor in Mechelen. Enkele hits van 36 jaar geleden waren: You Drive Me Crazy van Shakin’ Stevens, Telkens Weer van Erik Van Neygen, en One Day In Your Life door Michael Jackson.

 

Daarna terug naar de 1e week van september 1991 met de tumultueuze live-uitzending van het tv-programma Panorama over de opvang van vluchtelingen in Lint, de problemen van gastarbeiders van de tweede generatie, REM dat 4 MTV-Awards won, en een proefprogramma van het Huis Van Wantrouwen met als gast Emiel Goelen. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Blank Of Zwart dat Isabelle A live zong tijdens de beruchte uitzending van Panorama in Lint, Shiny Happy People van de winnende REM, en My Day Will Come van The Dinky Toys.

 

3797016920_35.png

 

De platenspeellijst

 

Runaway - DEL SHANNON
Cupid - SAM COOKE
Pretty little angel eyes - CURTIS LEE
Who put the bomp - BARRY MANN
OK, Ik ga met je mee - RIA VALK
Temptation - THE EVERLY BROTHERS
Take good care of my baby - BOBBY VEE
Le moribond - JACQUES BREL
De allereerste keer - RITA DENEVE
Borriquito - PERET
Co-Co - THE SWEET
The fool - GILBERT MONTAGNE
High time we went - JOE COCKER
Bestseller - THE LILAC STREET BAND
Black and white - GREYHOUND
Nine by nine - JOHN DUMMER'S FAMOUS MUSIC BAND
You drive me crazy - SHAKIN' STEVENS
Happy birthday - STEVIE WONDER
Hold on tight - ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA
Telkens weer - ERIK VAN NEYGEN
Your love - LIME
One day in your life - MICHAEL JACKSON
My day will come - THE DINKY TOYS
La cumbia - SAILOR
Blank of zwart - ISABELLE A
(Everything I do) I do it for you - BRYAN ADAMS
Shiny happy people - R.E.M.
Calling Elvis - DIRE STRAITS 

 

qwgosx6uf062m7ur_0139117a_f.jpg

 

 De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

4284835628.2.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

3902682830.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.