07-09-17

Britse FTA aanbod via satelliet (Astra 2 )uitgebreid

Britse FTA aanbod via satelliet (Astra 2 )uitgebreid

 

Satellietkijkers met ontvangst van de Astra-2 (28,2° Oost) hebben een aantal nieuwe FTA zenders erbij, maar helaas zijn veel Aziatische kanalen juist gaan coderen.

 

ASTRA 2 (28,2) UK ku band spotbeam.jpg

 

Vorige maand zijn Home en Dave, thematische kanalen van UKTV en A&E Networks, free to air (FTA) gaan uitzenden via de Astra 2 satelliet (28,2° Oost) via de UK-spotbeam. Daar voegde zich vanaf 31 augustus ook nog Freesports bij.

 

Deze zenders zijn ongecodeerd en ook in het Freesat aanbod opgenomen. Freesports vindt u op de frequentie 11.426 GHz.(V) met FEC: 5/6 en SYM: 27500.

 

Dave & Home zijn te vinden op de frequentie 12.129(V) met FEC: 2/3 met SYM: 27500.

satellietschoteltje.gif

Wie van Hindi TV houdt komt er bekaaid af sinds de wijzigingen die inhielden dat zenders als Zing, Colors HD, Rishtey en nog veel meer andere Aziatische kanalen zijn gaan coderen. Dit is het gevolg van het feit dat Sky Digital het aparte Asia pakket ophief en met alle zenders afspraken maakte om gecodeerd in het basispakket te gaan uitzenden. Betaalkanalen gingen naar een lager pakket en de rest exclusief naar Sky. Een alternatief vormt nog Zee ONE op de Astra-1 (19,2° Oost), maar daarop wordt wel bijna alles in het Duits nagesynchroniseerd.

 

TotaalTV (Jan-hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.