20-08-17

Radio London herleeft even vanuit Vlaanderen

Radio London herleeft even vanuit Vlaanderen

 

Vanuit Bissegem bij Kortrijk zijn de voorbereidingen voor het project LONDON FM volop aan de gang. Een radiogebeuren te beluisteren wereldwijd via de website www.MiAmigo40.be en in de regio Kortrijk op 97.8 Mhz FM.

 

In 2017 is het 50 jaar geleden dat de Engelse commerciële zeezenders zoals Radio London, Radio Caroline, Radio 227, Radio 390 het zwijgen werden opgelegd door de Britse overheid. Deze stations waren ook hier dagelijks vrij goed te ontvangen en werden ook sterk beluisterd in West-Vlaanderen.

 

Verder zijn die Britse radiostations voor de Benelux een voorbeeld geweest van hoe de radio in al zijn facetten zou evolueren. Hun format van toen klinkt nog elke dag opnieuw bij de huidige radio’s. De Engelse zeezenders hebben de basis gelegd voor het geluid en het format van de huidige radio.

 

Daarom brengt men het geluid van toen nog even terug met de Engelse dj’s, de luisteraars van toen en natuurlijk de muziek uit die zeezenderperiode. Het LONDON FM media-event haalt dus de Engelse radio naar Vlaanderen, naar regio Kortrijk.

 

Zie: Radio London herleeft even vanuit Vlaanderen

 

16.jpg

                                                                                                                                     © Thierry De Neve

OUDE DJ'S

Met onder andere de medewerking van DJ's van weleer : Ray Clarck, John Dwyer, Roger Day, Bob Noakes (foto), Richard Bound, Graham Gill, Tony Winter (foto bij hoogtewerker met zendantenne), Paul Dennis, Mandy Martin, Ferry Eden, Bart Serlie en vele anderen.

 

Een unieke kans om de vele fans van toen alsnog even laten kennismaken met die dj’s van wonderfull radio London, radio Caroline, radio 270, radio 390, radio BBMS of radio SWRE.

 

In de regio Kortrijk op 97.8 FM via een tijdelijke antenne en wereldwijd via de tijdelijke stream op www.MiAmigo40.be en via andere mediasites.

 

Afstemmen kan van woensdag 30 augustus middernacht tot en met zondag 3 september 2017 om 18.00 uur.

 

LONDON FM is een organisatie van vzw NORDICA in samenwerking met MI AMIGO 40. De uitzendingen worden verzorgd vanuit taverne Bijenhof in Bissegem.

 

Men zegge het voort !

 

17.jpg

                                                                                                                                                  © MIAmigo40

Newsmonkey.be

 

Gratis: FLANDERS MUSIC RADIO DAY/ 26 AUGUSTUS

PETER KOELEWIJN komt zaterdag 26 AUGUSTUS een uurtje live optreden op Feest in het park/de Flanders Music Radio Day in het West-Vlaamse Gistel.

 

Koelewijnski.jpg

‘Peterenski Koelewijnski’ was tegelijk rockster en DJ, verbonden met het toenmalige Hilversum 3 en Radio Seven in de pionierstijd van de Belgische vrije radio (Radio 7, ‘De Hollanders’, rond 1982) en daarvoor het Nederlandse Veronica.

Wie weet brul je wel ‘Veronica Sorry’ mee, een politieke aanklacht tegen het toenmalig Nederlandse radiobeleid. Om 23.00 uur is het de beurt aan top of the bill Starfucker.

De radiodag is dan weer een soort aanloop naar de DJ-radio van weleer LONDON FM-week, een evenementenradio in de regio Kortrijk.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |