06-09-17

FTA kijken Formule 1 op RTL Duitsland bijna voorbij?

FTA kijken Formule 1 op RTL Duitsland bijna voorbij?

 

Waarschijnlijk kijken meerdere Vlamingen tegenwoordig naar de kwalificatie en races van de Formule 1 via RTL Duitsland. Zeker omdat we een Belg in competitie hebben (Stoffel Vandoorne ).De kans is echter groot dit vanaf volgend seizoen niet meer kan. Formule 1 komt meer en meer achter de betaalmuur terecht.

 

naamloos.png

 

Dit is een voortvloeisel van het beleid van Liberty Media. Dit Amerikaanse bedrijf is de nieuwe eigenaar van de Formule 1. Het investeerde tientallen miljarden euro’s om de Formule 1 in bezit te krijgen. Om het geld terug te verdienen, is een verandering van de verkoop van uitzendrechten zichtbaar. Deze moeten meer geld opleveren. Te veel geld dus voor zogenaamde open net-zenders die de investering alleen met de verkoop van reclamezendtijd moeten terugverdienen. Betaalzenders willen en kunnen meer geld voor de uitzendrechten betalen maar willen hiervoor meer exclusiviteit terugkrijgen. Ook dat is een reden waardoor wordt verwacht dat de Formule 1 op meer open net-zenders in Europa gaat verdwijnen.

 

RTL Duitsland heeft nog een uitzendrechtenovereenkomst voor de Formule 1 tot het einde van het huidige seizoen. De Duitse zender heeft al eerder laten weten dat het niet bereid is om meer geld aan de Formule 1-rechten te willen uitgeven. Met het nieuwe beleid van Liberty Global komt een einde van de live-uitzendingen van op RTL Duitsland steeds meer in zicht. De Duitse zender is in Vlaanderen nu waarschijnlijk drukker bekeken bij Formule 1 wedstrijden omdat het in het zenderaanbod van o.a.Telenet beschikbaar is in het digitale basispakket. Ook is de zender ongecodeerd en Free To Air via de Astra1-satelliet (19,2° Oost) te ontvangen.Ideaal dus voor de schotelliefhebber. 

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tot hiertoe geeft de VRT een korte samenvatting van de F1.De RTBF zendt de wedstrijd in zijn geheel uit.Ook de Britse TV zender Channel 4 zendt (sommige) wedstrijden( FTA) uit en zelfs in HD.

Of dat dus zal blijven duren?

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.