10-08-17

Qmusic en Joe starten in september via DAB+

Qmusic en Joe starten in september via DAB+

 

De landelijke commerciële zenders Qmusic en Joe zijn vanaf september in heel Vlaanderen via DAB+ te ontvangen. Eigenaar Medialaan speelt hiermee vervroegd in op de digitaliseringsverplichting. Beide stations gaan uitzenden via het netwerk van Norkring op kanaal 11A.

 

logo -Q music Nieuw-2015.jpg

Eind 2017 worden de licenties van de drie grote commerciële zenders (Qmusic, Joe en Nostalgie) met vier jaar verlengd. Voorwaarde is wel dat de radiostations gaan uitzenden via DAB+.

 

Daarmee volgt de Vlaamse Minister van Media Sven Gatz hetzelfde beleid als in Nederland. Ook daar worden de FM-vergunningen verlengd in ruil voor uitzenden via DAB+.

 

Op dit moment wordt er in opdracht van de Vlaamse overheid gekeken hoe de digitalisering vorm gegeven kan worden. Medialaan heeft echter besloten om hier niet op te wachten en gaat haar radiozenders Qmusic en Joe al vanaf september via DAB+ uitzenden. Dit is een jaar eerder dan verplicht is.

 

logo joe fm 2016.jpgVoor het uitzenden heeft Medialaan een overeenkomst tot 2024 gesloten met Norkring, eigenaar van het commerciële DAB+net op kanaal 11A. Momenteel zijn hierop al 10 radiostations te ontvangen. Dit zijn Club FM, Family Radio, BBC World Service, Radio FG, Radio Maria, Radio Stad, Top Radio, Zen FM. VBRO en VBRO Evergreen.

 

Het komende jaar gaat Norkring de dekking van haar DAB+net verder uitbouwen. Uiterlijk in april 2018 wordt het aantal zenders verdubbeld naar 10, terwijl het netwerk in september 2018 zal bestaan uit 20 zenders.

 

Radio NL (Martin Slijper)

DAB+ logo.png

 

Het persbericht van Norkring over Qmusic & Joe kan u HIER lezen.

 

Onze openbare omroep VRT zendt echter nog uit in de oudere DAB-norm maar heeft wel plannen om over te stappen op DAB+.Er zijn testen aan de gang.Afwisselend kan u Radio1 en Radio2 ontvangen via DAB+ op kanaal 12A.

 

Tot ver in Vlaanderen kan u ook de RTBF DAB (+) zenders ontvangen.

 

website.jpg

Dekking DAB+-netwerk Norkring vanaf 1 september 2018

                                                               

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT heeft de uitzendrechten voor Tour en andere ASO-wedstrijden tot 2023

VRT heeft de uitzendrechten voor Tour en andere ASO-wedstrijden tot 2023

 

Goed nieuws voor de Belgische wielerfans. De VRT zal minstens tot 2023 ASO-wedstrijden blijven uitzenden. Daartoe behoren onder andere de Ronde van Frankrijk, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. Dat meldt Sporza.

Het huidige contract tussen de openbare omroep en ASO liep tot 2019. Daar komen dus vier jaar bij en het contract geldt voor zowel televisie als radio en online. Naast de Ronde van Frankrijk gaat het om Parijs-Roubaix, Parijs-Nice, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, de Dauphiné, Parijs-Tours en de GP van Frankfurt.

 

“Dat betekent dat we de komende jaren verzekerd zijn van een aantrekkelijk, relevant en consistent wieleraanbod. Reken daarbij de programma’s rond de koers die we met passie maken, zoals Vive le Vélo en Extra Time koers, dan mag je zeggen dat we met Sporza het hart voor wielrennen in Vlaanderen zijn”, aldus de VRT.

 

De Standaard

1933 Tour de France.jpg

De Tour de France in 1933... (foto:piedmontvelosports)

 

Maar ook de Nederlandse NOS en Eurosport behoren tot de zenders die de Tour 4 jaar langer mogen uitzenden.De overeenkomst geldt dus ook voor wedstrijden als Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné, allemaal georganiseerd door ASO.Nieuw in de overeenkomst is ook dat de NOS nu ook de rechten heeft voor social media van de Tour de France.

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |