09-08-17

Meer HD via de satelliet

Meer HD via de satelliet

 

Het aantal HD-zenders dat wereldwijd via satellieten van het Franse satellietbedrijf 'Eutelsat' worden verspreid, is in een jaar tijd met 33 procent gestegen.

 

max.jpg

 

Eutelsat verspreidt via de eigen satellieten 1100 HD-zenders. Het grootste deel hiervan wordt gecodeerd uitgezonden en derhalve alleen met een geschikt abonnement te bekijken. Een ander deel wordt ongecodeerd aangeboden (Free To Air dus). Deze zenders kunnen gratis en zonder abonnement bij een aanbieder in HD-kwaliteit bekeken worden.

 

In Europa is de Hotbird-satellietpositie op 13° Oost de belangrijkste hotspot van Eutelsat. Op deze satellietpositie speelt HD een zeer belangrijke rol.

 

Eutelsat meldt dat een kwart van het aantal tv-zenders op deze satellietpositie in HD wordt uitgestraald. Tevens is Hotbird de belangrijkste Europese uitzendpositie voor de opkomende beeldtechniek 6K Ultra HD.

 

Voor Nederlandse satellietkijkers is de nabijgelegen Eutelsat 9B-satelliet (9° Oost) sinds 1 augustus belangrijker geworden nu de nieuwe aanbieder Joyne op deze satelliet een op Nederland gericht zenderaanbod, waaronder meer dan tien HD-kanalen, in vooralsnog twee abonnementsvormen is gaan aanbieden.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.