31-07-17

Duitsland:PO Beieren mag klassieke zender van FM halen

Duitsland:PO Beieren mag klassieke zender van FM halen

 

Het is zo goed als zeker dat Bayerische Rundfunk haar klassieke radiozender BR-Klassik van FM mag halen. In 2018 moet BR-Klassik plaats maken voor de jongerenzender Puls. Alleen het Hof van Beroep kan nog roet in het eten gooien.


Begin 2014 lekte uit dat de Bayerische Rundfunk plannen heeft om BR-Klassik op FM te vervangen door Puls, de jongerenzender van de omroep die sinds mei 2013 via DAB+ en internet uitzendt.

 

Door BR-Klassik niet meer analoog, maar alleen digitaal via DAB+, satelliet en internet uit te zenden, profiteren luisteraars van een veel betere geluidskwaliteit dan bij FM, zo stelt de omroep. Op FM zou namelijk veelal storende ruis te horen zijn. BR-Klassik zendt via DAB+ uit met een bandbreedte van 144 kbps.

 

Het uitzenden van Puls past in de strategie om meer jongeren naar de radio te trekken. Momenteel trekt de pop- en servicezender Bayern 3 de meeste luisteraars onder de 50, maar volgens de omroep wordt de doelgroep 14tot 29 jaar onvoldoende bereikt.

 

De plannen van de omroep schoten behoorlijk in het verkeerde keelgat bij de liefhebbers van klassieke muziek, de Duitse Cultuurraad en commerciële radiozenders.

 

Liefhebbers van klassieke muziek opperen dat zij hun favoriete zender in de toekomst niet meer via de ether kunnen ontvangen. De Duitse Cultuurraad is bang dat de omroep klassieke muziek in het verdomhoekje wil plaatsen, terwijl commerciële zenders als Ego FM en Radio Galaxy vrezen voor oneerlijke concurrentie van Puls. Zij zijn, in tegenstelling tot het FM-pakket van de Bayerische Rundfunk, niet overal in Beieren te ontvangen.

 

Desondanks besloot de omroep haar plannen door te zetten.

file_38367.jpg

De afgelopen jaren werden daarom meerdere rechtszaken gevoerd, met telkens dezelfde uitspraak: Bayerische Rundfunk mag haar klassieke zender op FM vervangen door haar jongerenzender. Deze week bevestigden het Oberlandesgericht in München en het Grondwettelijk Hof deze uitspraak.

 

De omroep voldoet aan haar wettelijke verplichtingen met het uitzenden van 10 radiostations. Welke transmissiemethoden de omroep hiervoor moet gebruiken is niet vastgelegd. Daarnaast is het DAB+net van de Bayerische Rundfunk inmiddels al zover uitgerold dat “in vergelijking met analoge distributie van grote afwijkingen in de dekking geen sprake meer is.”

 

Daarnaast is het aantal verkochte DAB+radio’s de afgelopen 3,5 jaar fors toegenomen en hebben steeds meer huishoudens en auto’s de beschikking over een DAB+ontvanger. In juni had ruim 20% van de huishoudens in Beieren tenminste één DAB+radio. In 2015 was dit nog slechts 10%.

 

Overigens is nog maar de vraag hoeveel profijt de Bayerische Rundfunk gaat hebben van de frequentieruil. Jongeren luisteren steeds minder radio en als ze dat doen is dat grotendeels digitaal. Daarnaast is het programma van Puls dermate alternatief, dat hiermee maar een beperkte doelgroep aangetrokken wordt.

 

Voor de commerciële radiostations en de liefhebbers van klassiek muziek is er nu nog slechts één kans om de frequentieruil tegen te houden. Alleen het Hof van Beroep kan nog roet in het eten gooien. Maar of dit gaat gebeuren is nog maar de vraag.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spanje: Movistar+ verlaat Hispasat en kiest voor Astra1 (19,2° Oost)

Spanje: Movistar+ verlaat Hispasat en kiest voor Astra1 (19,2° Oost)

 

De Spaanse satelliet-tv aanbieder Movistar+ verlaat per januari 2018 de Hispasat. Het zou nog om 100.000 Hispasat-klanten gaan die aangeboden wordt naar Astra1 of glasvezel over te stappen.

 

apertura-movistar-plus1.jpg

 

Movistar+ is het tv-distributiemerk van Telefonica. Telefonica kreeg deze provider, die toen nog Digital+ en Canal+ heette, in juli 2015 volledig in handen toen ze deze samenvoegde met de glasvezelaanbieder Movistar TV en tot Movistar+ omdoopte. Het is onduidelijk hoeveel satellietklanten Movistar+ kent, omdat alleen totaalaantallen klanten worden gecommuniceerd (3,6 miljoen eind maart jl) waarbij satelliet, IPTV en glasvezel wordt samengevoegd.

 

In 1997 startte de toenmalige operator Via Digital (van Telefonica) op de Hispasat; die fuseerde in mei 2002 met Canal Satelite Digital tot Digital+/Canal+ en bleef aldus meer dan 15 jaar op twee satellieten hetzelfde uitzenden aangezien Canal Satelite Digital op de Astra1 uitzond. Telefonica was daarbij ook grootaandeelhouder van Hispasat; die aandelen zijn in 2012 verkocht aan Abertis, waarmee er geen ‘band’ meer bestaat tussen Telefonica en Hispasat.

 

De Hispasat-satellieten die zich op 30 graden West richten zich praktisch op alleen het Iberische schiereiland (Spanje en Portugal) alsmede de verbindingen met Noord- en Zuid-Amerika. Ook al bereikt de Europese footprint heel Europa, doordat de satelliet praktisch alleen Spaans/Portugees aanbod kent en wat ‘afgelegen’ gepositioneerd is ten aanzien van de populairdere Astra1/2/3 en Eutelsat Hotbird-satellieten, wordt die in Europa vooral in Spanje en Portugal gebruikt.

 

Met het verlaten van Movistar+ is hispasat 9 verhuurde transponders armer, wat een behoorlijke aderlating is. De Spaanse publieke omroep RTVE, AMC Networks,MX1, en de Portugese providers MEO en NOS zijn andere belangrijke huurders van deze satelliet; net als Telefonica zelve die deze voor aanvoerdoeleinden inzet.

 

Mediamagazine.nl

 

Satellite.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-17

Wallonië: Samenwerking tussen Mint en regionale radio illegaal

Wallonië: Samenwerking tussen Mint en regionale radio illegaal

 

De oorspronkelijke samenwerking tussen het pop-rocknetwerk Mint en de regionale commerciële stations BXFM, Must FM en Maximum FM in het Franstalige gedeelte van België was illegaal. Dit oordeelde mediaregulator CSA. Boetes zijn echter niet uitgedeeld.

 

file_25717.jpg

 

Begin 2016 keerde het merk ‘Mint’ terug in de ether door een samenwerking met Must FM (Namen en Luxemburg) en Maximum (Luik). Enkele maanden later sloot ook BXFM in Brussel zich aan in het rijtje. Hierdoor was Mint in een groot deel van Wallonië op FM te horen.

 

De radiostations hadden hiervoor een overeenkomst gesloten met Cobelfra, eigendom van de RTL Groep en de Rossel Groep. Cobelfra exploiteert onder andere Radio Contact, Bel RTL en Mint.

 

De samenwerking hield in dat de drie radiostations de vormgeving en playlist van Mint mochten gebruiken, alsmede de programma’s van Mint tussen 10 en 13 en 19 en 21 uur mochten uitzenden. In ruil hiervoor ging IPB, de reclameverkoopmaatschappij van RTL, reclamezendtijd verkopen voor de drie radiostations.

 

Onlangs besloot mediaregulator CSA, na een uitgebreid onderzoek, dat deze samenwerking illegaal is. Onder meer jingles in de programma’s met de tekst “Hmm Mint, pop rock radio. Maximum / Must FM / BXFM smaakt lekkerder met Mint” waren niet geoorloofd, omdat het voor de luisteraar niet duidelijk genoeg was naar welke zender ze luisterden. Daarnaast wordt de promotie van Mint buiten de reguliere reclameblokken gezien als sluikreclame.

 

Ook het doorgeven van netwerkprogramma’s van Mint op de drie zenders was illegaal. Must FM heeft namelijk in haar vergunning staan dat ze 98,2% van de programma’s zelf produceert. Voor maximum geldt zelfs een percentage van 100%, terwijl BXFM beloofde 9% van de zendtijd te besteden aan het thema Europa. Ook dit gebeurde niet.

 

Ondanks alle overtredingen heeft de CSA besloten om geen boetes op te leggen. Enige tijd geleden is de samenwerking namelijk aangepast. Zo zijn de netwerkprogramma’s van Mint geschrapt en wordt het merk Mint niet meer gepromoot buiten de reclameblokken. De drie stations profileren zich nu weer helemaal onder de eigen naam met de slogan “la radio pop-rock.”

 

Mint startte oorspronkelijk in januari 2007 met uitzenden in Wallonië. Het station nam de frequenties van Contact 2 en de stadszender BXL in Brussel over.

 

In 2008 werden de FM-frequenties in Wallonië opnieuw verdeeld. Daarbij was Mint in de race voor een pakket met stadsfrequenties. Maar omdat de CSA RTL te dominant vond met drie stations, RTL bezit namelijk ook de populaire zenders Bel RTL en Radio Contact, ging dit pakket naar Twizz Radio. RTL wilde aanvankelijk de frequenties van Mint niet opgeven, waardoor het station in Brussel uit de ether werd gehaald door mediawaakhond BIPT. Mint ging daarna door op internet en via de kabel.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederland:1 Op de 3 nieuwe auto’s heeft standaard DAB+

Nederland:1 Op de 3 nieuwe auto’s heeft standaard DAB+

 

Het aantal nieuwe auto’s dat in Nederland standaard wordt geleverd met een DAB+radio blijft gestaag groeien. In het eerste kwartaal van dit jaar verliet 32% van de nieuwe auto’s de fabriek met een DAB+ radio aan boord, zo blijkt uit gegevens van JATO Dynamics.

 

file_35744.jpg

 

De eerste drie maanden verschenen er bijna 120.000 nieuwe personenauto’s op het Nederlandse wegennet.

 

Bijna één derde hiervan was standaard voorzien van een DAB+radio. Daarnaast is bij nog eens 43% van de nieuwe auto’s digitale etherradio verkrijgbaar als optie.

 

In 2016 werd in totaal 26% van alle nieuwe auto’s in Nederland standaard met DAB+ geleverd.

 

Nederland ligt hiermee voor op bijvoorbeeld Duitsland waar DAB+ zelfs eerder gestart is.In dat land had in het eerste kwartaal van dit jaar slechts 12% een standaard DAB+ aan boord. Dit ondanks dat digitale etherradio in Duitsland steeds meer ingeburgerd geraakt. In september 2016 waren er al meer dan 8,24 miljoen DAB+radio’s verkocht.

 

In Nederland stond de teller eind 2016 op 581.000 verkochte DAB+radio’s.

 

Het is een kwestie van tijd dat er nog meer nieuwe auto’s standaard DAB+ aan boord krijgen. In Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk wordt momenteel 88% van de nieuwe auto’s standaard van DAB+ voorzien, in Zwitserland ligt dit percentage op 61%.


De auto-industrie speelt en belangrijke rol bij de digitalisering van etherradio. 20% Van de totale luistertijd naar radio vindt in de auto plaats. Maar waar radio luisteren in huis en op het werk steeds vaker digitaal gebeurd (internet, televisie, DAB+), wordt in de auto nog meer dan 90% naar de analoge FM geluisterd.

 

Radio luisteren in de auto via internet is voor veel mensen (nog) geen alternatief in verband met de kosten. Veel mobiele providers werken nog met datalimieten. Hoe meer je gebruikt, des te meer je betaalt. En vooral met het streamen van audio en video gaat het hard met die data. Inmiddels zijn er al providers die onbeperkt data aanbieden voor een vast bedrag, maar de vraag is hoe ‘onbeperkt’ dit blijft als de netwerken vollopen in de toekomst.


DAB+ kent dat probleem niet. Net als bij FM is dit gratis uit de lucht te plukken. Inmiddels zijn alle landelijke en regionale stations, zowel publiek als commercieel, via DAB+ te ontvangen in Nederland. In de meeste gevallen is de dekking via DAB+ beter en zelfs groter dan via FM.

 

Hoe het in Vlaanderen en Wallonië zit? Geen idee...je hoort er bitter weinig over, spijtig !

 

RadioNL (Martin Slijper)

217056.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-17

Radio2:De Zomer van De Pré Historie van morgen 30 juli 2017

Radio2:De Zomer van De Pré Historie van morgen 30 juli 2017

 

Tijdens de maanden juni, juli en augustus is er elke zondag ‘De Zomer Van De Pré Historie’ met het beste uit dit programma.

 

guy de pré de pré historie.jpg

 

De platenspeellijst

 

Congratulations - CLIFF RICHARD
Lady Madonna - THE BEATLES
Delilah - TOM JONES
Simon says - 1910 FRUITGUM COMPANY
What a wonderful world - LOUIS ARMSTRONG
Concerto voor jou Natasha - JOHAN STOLLZ
Captain of your ship - REPARATA & THE DELRONS
Valleri - THE MONKEES
Sacramento - MIDDLE OF THE ROAD
Coz I love you - SLADE
Morning has broken - CAT STEVENS
Een deuntje uit de oude doos - JOHN TERRA
All I ever need is you - SONNY & CHER
The witch queen of New Orleans - REDBONE
Family affair - SLY & THE FAMILY STONE
Sleepy shores - JOHNNY PEARSON
Heart and soul - HUEY LEWIS & THE NEWS
Rockin' good way - BONNIE TYLER & SHAKIN' STEVENS
Only you - FLYING PICKETS
Zwart wit - FRANK BOEIJEN GROEP
Talking in your sleep - THE ROMANTICS
You are beautiful - CHIC
Relax - FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD
Kennedy Boulevard - AXELLE RED
Joyride - ROXETTE
Ik wil vannacht bij je slapen - CLOUSEAU
My side of the bed - SUSANNA HOFFS
Secret Love - THE BEE GEES
Light my fire - THE DOORS
Liefde voor muziek - RAYMOND VAN HET GROENEWOUD
   

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

Vespa guy de pré zomereditie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

De Pré historie platendraaier.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zweden:Presentatie van een nieuw FM-frequentieplan

Zweden:Presentatie van een nieuw FM-frequentieplan

 

Zweden krijgt voor het eerst officieel landelijke commerciële radio. In 2018 gaat de FM-band grotendeels op de schop, waarbij er ruimte komt voor drie landelijke radiostations. Wel moeten alle commerciële radiostations opnieuw gaan bieden op ‘hun’ frequenties.

 

-fm-en-dab-frequenties.jpg

 

Nadat de Zweedse regering in 2015 een streep zette door de geplande afschakeling van FM, is besloten het radiolandschap voor commerciële radio geheel opnieuw in te richten. In Nederland gebeurde dit met de implementatie van het Zerobase in 2003.

 

Momenteel kent Zweden officieel alleen lokale commerciële radio. Maar door versoepeling van de regels zijn veel FM-kavels aan elkaar gekoppeld en grote semi-landelijke netwerken als Mix Megapol, Rix FM, NRJ en Rockklassiker ontstaan.

 

Vanaf 2018 komt hier verandering in en komen er FM-pakketten voor landelijke commerciële radiostations. De huidige 103 vergunningen voor lokale commerciële radio lopen op 31 augustus 2018 af en besloten is om alle commerciële FM-frequenties door te lichten.

 

Daarnaast krijgt elke provincie een regionaal netwerk, waarvan de dekking uiteenloopt van 12 tot 71%. In Skåne, in het zuiden van Zweden, heeft dit regionale netwerk de minste dekking vanwege de nabijheid van buurland Denemarken. In de grote steden blijven er frequenties beschikbaar voor lokale commerciële stations. In bijvoorbeeld Stockholm blijft dit aantal ongewijzigd op zes. In totaal is er ruimte voor 35 regionale en lokale radiostations.

 

Het nieuwe frequentieplan is (in het Zweeds) hier te vinden. Aan de frequenties van niet-commerciële lokale radio en de publieke radiostations verandert niets.


Net als nu zullen de FM-frequenties geveild worden. De nieuwe vergunningen zijn acht jaar geldig en winnaars dienen het complete veilingbedrag in een keer bij het ingaan van de nieuwe licentie te betalen. Hierdoor kunnen alleen radiostations met voldoende kapitaal meedoen.

 

Het maakt meteen duidelijk waarom de Zweedse overheid vast blijft houden aan FM en niet (meer) inzet op DAB+. De veiling van de FM-frequenties levert veel meer geld op, omdat er minder beschikbaar zijn. Via DAB+ zou er namelijk ruimte zijn voor 21 landelijke radiostations

 

Ondanks het besluit van de overheid zijn er in Zweden nog altijd verschillende DAB+netten in de lucht met zowel publieke als commerciële radiozenders.

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-17

Kortegolf nieuws:  RADIO MI AMIGO SUMMER BEACH PARTY 2017

Kortegolf nieuws:  RADIO MI AMIGO SUMMER BEACH PARTY 2017

 

unnamed.png

 

Hello to all Radio Mi Amigo International friends,

We celebrate a 'offshore-summer-beach-party' together with our team' and you !

The program will be in english, dutch and german.

Details:

Sunday, July, 30 from 19:00 - 21:00 CET  (17:00 - 19:00  UTC)

Frequency: 11845 kHz in the 25m SW-band with 100 KW of power across Europe and online (via http://radiomiamigointernational.com )

In these two hours each jock will remember the greatest summerhits from the offshore-days ( 1964 - 1989 )

Tune in and have fun !

 

unnamed2.jpg

 

Dont forget: Our Sumer-Competition is still running ( till September, 30)

All details you will find here: 

 

 http://radiomiamigointernational.com/english/competition.html

                                                                                                                                                   

  http://radiomiamigointernational.com/deutsch/competition.html

 

 http://radiomiamigointernational.com/nederlands/competition.html

 

Our programm-schedule, frequencys and onlinestreams: http://radiomiamigointernational.com 

                                   

........coming soon: A brandnew weekend-schedule with 2 more "BIG NAMES" joining our team......More details next week !

 

kind regards
Cpt. Kord and the whole team
http://radiomiamigointernational.com

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Liefhebbers van vallende sterren komen aan hun trekken!

Liefhebbers van vallende sterren komen aan hun trekken!

 

Liefhebbers van vallende sterren houden de komende nachten best de hemel goed in de gaten. Het hoogtepunt van het sterrenkijkseizoen valt in de nacht van 12 op 13 augustus, maar ook de komende nachten heeft u al kans om vallende sterren te spotten. Het beste kijkmoment? Tussen 2 en 4 uur 's nachts: dan is het het donkerste moment van de nacht.

 

dyn009_original_420_236_pjpeg__73efd14479c17e5bbe5b55e40b16357e.2.jpg

 

Als de hemel wolkenvrij is, zullen er in volgende nachten al ongeveer 19 meteoroïden per uur de dampkring binnendringen en ook de nachten erop worden een ideale gelegenheid om vallende sterren te spotten. Het beste kijkmoment zou tussen 2 en 4 uur zijn, omdat de maan dan onder is en het dus voldoende donker is. 

 

Volgende week strooit de voller wordende maan allicht roet in het eten, maar in de nacht van 12 en 13 augustus volgt het echte hoogtepunt van het sterrenkijkseizoen met de meteorenregen van de Perseïden die volgens de Koninklijke Sterrenwacht tot 100 meteoren per uur meebrengt - al valt het af te wachten hoeveel er zichtbaar zullen zijn.

 

Een vallende ster of meteoor is een lichtspoor van een meteoroïde die tegen hoge snelheid onze dampkring binnenkomt. "Dat gebeurt dagelijks, maar het grootste aantal tegelijk zien we bij een meteorenregen", zegt Hilde Langenaken van de Koninklijke Sterrenwacht. "Zo zijn er in de zomer de Perseïden, die elk jaar ons pad kruisen. Dit jaar is dat van 17 juli tot 24 augustus, maar het hoogtepunt is voor 12 augustus met zo'n 100 meteoren per uur."

 

De Redactie

 

pinkend sterretje Frank De Boosere over 'vallende sterren'.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-17

NL:Nieuwe tv-commercials voor DAB+

NL:Nieuwe tv-commercials voor DAB+

 

Misschien stem je ook wel eens af op de Nederlandse televisie en heb je de TV spotjes al opgemerkt...In ieder geval hier in Vlaanderen is en blijft het stil rond DAB+.Bij onze Noorderburen zet men bijna alles op alles om DAB+ te promoten!

 

Wel, op de Nederlandse televisie zijn al een tijdje nieuwe commercials voor DAB+ te zien. Dit keer is er voor een compleet andere opzet en zijn er geen playbackende deejays meer te zien. Daarnaast heeft is Jeroen Kijk in de Vegte de nieuwe voice-over.

file_35744.jpg

Er zijn een tweetal nieuwe commercials gemaakt, In de eerste commercial komt een vrouw bij de dokter met de klacht dat ze zo “analoog” hoort. In de tweede commercial keert er een man met zijn papagaai terug in de dierenwinkel, omdat hij “niet steeds hetzelfde liedje” wil horen. In beide gevallen wordt DAB+ voor geschreven.

 

Opvallend is dat Leo van der Goot vervangen is door Jeroen Kijk in de Vegte als voice-over. Tevens heeft de audiodrager “Let’s get digital” een opfrisbeurt gekregen. Deze was afgelopen voorjaar al op de radio te horen.

 

 

Dit jaar wordt er door de radiostations meer dan 3,3 miljoen euro uitgegeven aan de promotie van DAB+. Naast commercials op radio en tv, wordt er ook ingezet op online. Daarnaast wordt in oktober ook weer de jaarlijkse “Week van de Digitale Radio” georganiseerd.

 

 

DAB+ is één van de opvolgers van FM. Eind 2016 waren er in Nederland 581.000 DAB+ontvangers verkocht. In het eerste kwartaal van 2017 werd 32% van de nieuwe auto’s in Nederland standaard met DAB+ geleverd. Daarnaast is bij nog eens 43% van de nieuwe auto’s digitale etherradio verkrijgbaar als optie.

 

Het voordeel van DAB+ is dat het net als FM overal en gratis uit de lucht te halen is. Inmiddels zijn alle landelijke en regionale stations, zowel publiek als commercieel, via DAB+ te ontvangen. In de meeste gevallen is de dekking via DAB+ beter en groter dan via FM.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Over de samenvattingen van de Jupiler Pro League vanaf volgend voetbalseizoen

Over de samenvattingen van de Jupiler Pro League vanaf volgend voetbalseizoen

 

Gilles De Coster en Bart Raes (foto VIER) presenteren vanaf volgend voetbalseizoen de samenvattingen van de Jupiler Pro League op Vier. Geert De Vlieger wordt vaste analist. Dat hebben ze zelf bekendgemaakt in “Gert late night”. Het programma zal elke vrijdag, zaterdag en zondag te zien zijn. En ja, voor De Coster is een combinatie met “De mol” mogelijk.

 

3790260533.jpg

 

Dat de samenvattingen van de Jupiler Pro League vanaf volgend voetbalseizoen te zien zouden zijn op Vier in plaats van op VTM, was al bekend. Nu is ook duidelijk hoe de zender dat zal invullen.

 

Vanaf vrijdag 28 juli start de commerciële zender met “Sports late night”, een programma waarin de hoogtepunten van de voorbije matchen zullen worden bekeken en geanalyseerd. De focus ligt – uiteraard – op voetbal, maar ook andere sporten kunnen aan bod komen. 

 

De presentatie zal afwisselend in handen zijn van voetbalcommentator Bart Raes en “De mol”-presentator Gilles De Coster. Raes zal naar eigen zeggen zijn activiteiten als voetbalcommentator even op een laag pitje moeten zitten. Voor De Coster in een combinatie met “De mol” wél mogelijk. “Een programma als “De mol” is zowel voor, tijdens als na de opnames bijzonder intensief, maar het zal te combineren zijn", zegt hij zelf. "Enkel wanneer de opnames effectief plaatsvinden, zal ik “Sports late night” niet kunnen presenteren.”

 

Naast een van de twee presentatoren zal ook Geert De Vlieger elke week aan de tafel schuiven als vaste analist. Daarnaast zullen er ook elke aflevering andere kenners en gasten worden uitgenodigd.

 

naamloos.png

Waar is Jupiler Pro League allemaal te volgen?

 

  • Live wedstrijden: Play Sports (en eventueel ook nog Proximus en/of Orange)
  • Samenvattingen: "Sports late night" op Vier
  • Goals en andere clips: Sporza.be (en Play Sports)
  • Extra Time op maandag: Canvas

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |