26-01-18

Canada:Flinke merkenconsolidatie op de radio

Canada:Flinke merkenconsolidatie op de radio

 

De Canadese provincie Alberta werd onlangs geconfronteerd met een flinke merkenconsolidatie op de radio. Newcap Radio. Op één dag werden negen van haar radiostations omgedoopt tot “Boom,” een merk dat gebruikt wordt door diverse classic hitstations.

 

file_7716.jpg

 

Onder meer in Athabasca, Brooks, Cold Lake, Lac la Biche, en Hinton maakten vertrouwde stationsnamen als The River, The One @ 101.1, K-Rock 95.3, Big Dog FM, Real Country 104.9 plaats voor “Boom” gevolgd door de frequentie waarop wordt uitgezonden.

 

Daarnaast adopteerden al deze stations, voor zover deze het nog niet hadden, het classic hitsformat. De stations draaien de grootste hits van de jaren ’70, ’80 en ’90. Op de playlist staan artiesten als The Police, Kiss, Mark Morrison, Abba, Eddy Money, Pat Benatar, Inner Circle, Eagles en Blondie.

 

Door de consolidatie komt het aantal radiostations dat onder de Boom vlag opereert in Canada op 14. In mei 2003 adopteerden de eerste radiostations in Canada de naam Boom. Het waren een handvol Franstalige oldieszenders.

 

De naam Boom is afgeleid van de term Baby Boomers, waar de zenders met classic hits zich voornamelijk op richten.

 

In december 2009 adopteerde CHBM in Toronto als eerste Engelstalige zender de naam “Boom”. Het station had haar softpopformat en de naam EZ-Rock 97.3 ingeruild voor het classic hitsformat met de naam Boom 97.3.

 

Boom 97.3 was oorspronkelijk eigendom van Astral Media. Maar doordat Astral werd opgeslokt door rivaal Bell Media, werd Boom 97.3 in de etalage gezet. In 2013 kocht Newcap Radio Boom 97.3, samen met nog eens vier radiostations, van Bell Media. Momenteel bezit Bell nog twee Franstalige Boom stations en is het eigenaar van het merk Boom.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.