18-07-17

Duitsland:Verbeterde DAB+ontvangst langs Nederlandse grens

Duitsland:Verbeterde DAB+ontvangst langs Nederlandse grens

 

Het landelijke DAB+net van Duitsland is nu beter te ontvangen langs de Nederlandse grens. Dankzij de ingebruikname van een nieuwe zender in Molbergen-Peheim wordt de strook tussen Emmen en Stadskanaal beter bedekt.

 

file_14415.jpg

 

 

In Duitsland zelf zorgt de nieuwe zender voor betere dekking binnenshuis in het noordelijke deel van het Emsland. Dit is het gebied tussen Cloppenburg en de Nederlandse grens tussen Emmen en Veendam. Tot nu toe was hier alleen ontvangst buitenshuis mogelijk. De zender in Molbergen heeft een vermogen van 5 kW. Hierdoor is ook het signaal langs de Nederlandse grens versterkt.

 

Via het landelijke DAB+net op kanaal 5C zijn onder meer Radio Bob, Sunshine Live, Deutschlandfunk, Schlagerparadies, Klassik Radio, Energy, Schwarzwaldradio en Absolut Relax te ontvangen.

 

Na een grootschalige uitrol in 2016 en 2017, gaat deze dit jaar verder. Eerder dit jaar werden al nieuwe zenders aangezet, waardoor het landelijke DAB+net in Duitsland inmiddels via 114 zenders in 96% van Duitsland buitenshuis te ontvangen is, terwijl de dekking binnenshuis toe is genomen tot 82%.

 

Op 26 juli gaan de twee eerder aangekondigde zenders in de deelstaat Brandenburg aan. De zender Brandenburg (3 kW) moet voor betere ontvangst op de A2 ten westen van Berlijn gaan zorgen. Een zender in Templin (10 kW) voor betere ontvangst in het noordoosten van de deelstaat.

 

Peheim,%20Gemeinde%20Molbergen-111488.jpg

 

Tenslotte wordt op 13 september de dekking in het noordoosten van de deelstaat Brandenburg nog verder verbeterd door het aanzetten van de zender Casekow (5 kW).

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

 Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.