02-08-17

Zwitserland:Toekomst radio-themazenders via satelliet verzekerd

Zwitserland:Toekomst radio-themazenders via satelliet verzekerd

 

Een voorstel van de Zwitserse overheid om de radio themazenders weg te bezuinigen gaat niet door. Dit komt mede dankzij veel protest. De radiozenders van de SRG zitten ook op de satelliet.

 

satelliet.jpg

 

De 'Kommission für Verkehr und Fernmeldewesen' van de Zwitserse nationale raad heeft besloten dat de Zwitserse SRG themazenders allemaal blijven bestaan. Een motie om het aantal in te krimpen is teruggetrokken, mede door ruim twintigduizend protesten. De protesten kwamen uit de hoek van partijen zoals het Jodlerverband en Blasmusikverband.

 

Vooral om de Zwitsers-Duitstalige SRF Musikwelle was het hen te doen. Maar ook de vijf andere zenders blijven in de toekomst bestaan. Het gaat om de alternative popzender SRF Virus, de chansonzender RTS Option Musique, Swiss Pop, Swiss Jazz en Swiss Classic, dat drie gepresenteerde versies kent in het Duits, Frans en Italiaans. Al deze zenders trekken in Zwitserland zelf via DAB+, de kabel, satelliet en internet dagelijks bijna anderhalf miljoen luisteraars. De radiozenders zijn ook in zeer hoge geluidskwaliteit en inclusief uitgebreide EPG Free To Air te beluisteren via de Eutelsat Hotbird satelliet op 13° Oost.

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.