08-07-17

Radio2:Een (zomer) middaguurtje in Nieuwpoort

Radio2:Een (zomer) middaguurtje in Nieuwpoort

 

Voor alle duidelijkheid het is dus zeker geen middagdutje Nieuwpoort!

 

Eergisteren (donderdag 6 juli 2017) was het de bedoeling van nog een uurtje 'Plage Préferée mee te pikken, live vanop de dijk in Nieuwpoort.Maar een vertraging bij het spoor en een felle kusttramrit zorgden er voor dat ik me daar aan het Hendrikaplein maar kon aanbieden net op het moment dat het middagnieuws de ether ingestuurd werd vanuit Schaarbeek.Dikke pech dus, niks aan te verhelpen.

Trouwens onderstaande foto's zijn in groter formaat te bekijken door er op te klikken!

 

DSCN8363.jpg

DSCN8358.jpg

DSCN8364.jpg

DSCN8377.jpg

DSCN8378.jpg

In eerste instantie dacht ik dat ik daar (bijna) alleen zou aankomen.Niks is minder waar.Alle kraampjes waren nog goed bevolkt én er was nog veel ambiance ter plaatse.Ik veronderstel dat ze dat 'napraten' noemen.

 

Dagelijks (van maandag tot vrijdag tussen 10 en 12) is er tijdens de zomermaanden 'Plage Préferée' met Kim Debrie.Op deze blog werd overigens al uitvoerig verslag uitgebracht van dat radio evenement.Ook op zaterdag gaan er Radio2 programma's door van aan de kust.Ik denk hier meteen aan de Top 30 én de Zomercollectie.

 

Maar tijdens de duur van Plage Préferée doet er zich ook nog een ander feit voor deze zomer.Ook De Inspecteur gaat naar de 'Plage Préferée'

 

Als je deze zomer dus een uitstapje maakt naar de kust, kan je misschien wel deel uitmaken van het grote Inspecteur smaakpanel! Want vlàk naast de strandstudio van Plage Préférée voorzien ze bijna elke week enkele proevertjes.
Inderdaad dus ook in Nieuwpoort, en iedereen dus maar proeven hé...zelfs al was Plage Préferée al beëindigd.Mijn foto's zijn daarvan het bewijs.Of het middaguur hier ook een rol in speelde?
 

DSCN8362.jpg

Het smaakmenu van De Inspecteur in Nieuwpoort

DSCN8360.jpg

DSCN8361.jpg

Netjes in de rij staan om te proeven...

 
 Waar en wanneer?       
  • do 6 juli : Nieuwpoort
  • woe 12 juli : Koksijde
  • di 18 juli : Zeebrugge
  • do 27 juli : Blankenberge
  • do 3 aug : De Haan
  • woe 9 aug : Middelkerke

 

De Radio 2 'remork', zeg maar de mobiele studio, was nog in volle actie.Technicus Eric Savat was alles klaar aan het zetten voor de uitzendingen van Radio 2 West-Vlaanderen tussen 12 en 13 uur.Ook de twee trouwe presentatoren maakten meteen ook nog enkele laatste afspraken met techneut Eric.

 

DSCN8357.jpg

DSCN8359.jpg

DSCN8365.jpg

DSCN8369.jpg

DSCN8370.jpg

DSCN8371.jpg

 

Het middagprogramma van Radio2 West-Vlaanderen tussen 12 en 13 uur ontvang je via FM op 101.FM.in West-Vlaanderen.Maar vrij goeie frequentie die je makkelijk ook zeker in de provincie Oost-Vlaanderen (en deels ook wel andere provincies) kan ontvangen.Uiteraard is er ook nog de livestream (via de website).Omwille van technische redenen kan je op DAB en ook wel DVB-T en satelliet (Astra 1 op 19,2° Oost) geen regionale uitzending van Radio 2 kiezen. Daarom wisselt de uitzending elke dag van radio in de volgorde Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. 
 
 
En er waren zelfs aandachtige kijkers/luisteraars na 12 uur én bovendien was het allereerste (vooropgenomen) interview blijkbaar plezant ook nog...dat bewijzen de foto's hieronder.
 

DSCN8372.jpg

DSCN8373.jpg

DSCN8374.jpg

Tenslotte...
 
 
Ben ik nu eindelijk zelf eens op de foto gegaan met Kim Debrie in Nieuwpoort.
 

Kin Debrie & Pieter Van Banden (Nieuwpoort 6-7-2017).jpg

Kim Debrie & Pieter Van Banden (2) in Nieuwpoort 6-7-2017.jpg

Tijdsbalkje rood.gif
 

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.