10-08-17

VRT heeft de uitzendrechten voor Tour en andere ASO-wedstrijden tot 2023

VRT heeft de uitzendrechten voor Tour en andere ASO-wedstrijden tot 2023

 

Goed nieuws voor de Belgische wielerfans. De VRT zal minstens tot 2023 ASO-wedstrijden blijven uitzenden. Daartoe behoren onder andere de Ronde van Frankrijk, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik. Dat meldt Sporza.

Het huidige contract tussen de openbare omroep en ASO liep tot 2019. Daar komen dus vier jaar bij en het contract geldt voor zowel televisie als radio en online. Naast de Ronde van Frankrijk gaat het om Parijs-Roubaix, Parijs-Nice, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl, de Dauphiné, Parijs-Tours en de GP van Frankfurt.

 

“Dat betekent dat we de komende jaren verzekerd zijn van een aantrekkelijk, relevant en consistent wieleraanbod. Reken daarbij de programma’s rond de koers die we met passie maken, zoals Vive le Vélo en Extra Time koers, dan mag je zeggen dat we met Sporza het hart voor wielrennen in Vlaanderen zijn”, aldus de VRT.

 

De Standaard

1933 Tour de France.jpg

De Tour de France in 1933... (foto:piedmontvelosports)

 

Maar ook de Nederlandse NOS en Eurosport behoren tot de zenders die de Tour 4 jaar langer mogen uitzenden.De overeenkomst geldt dus ook voor wedstrijden als Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné, allemaal georganiseerd door ASO.Nieuw in de overeenkomst is ook dat de NOS nu ook de rechten heeft voor social media van de Tour de France.

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.