30-06-17

Radio2:De Zomer van De Pré Historie van overmorgen 2 juli 2017

Radio2:De Zomer van De Pré Historie van overmorgen 2 juli 2017

 

Tijdens de maanden juni, juli en augustus is er elke zondag ‘De Zomer Van De Pré Historie’ met het beste uit dit programma.

 

guy de pré de pré historie.jpg

 

De platenspeellijst

Ob-La-Di,Ob-La-Da - THE BEATLES
Seven horses in the sky - THE PEBBLES
Blackberry way - THE MOVE
Son of a preacher man - DUSTY SPRINGFIELD
Angelina - WILL TURA
Comment te dire adieu - FRANçOISE HARDY
Where do you go to my lovely - PETER SARSTEDT
If you hold my hand - DONNA HIGHTOWER
Go like Elijah - CHI COLTRANE
You're so vain - CARLY SIMON
Killing me softly with his song - ROBERTA FLACK
Hé ho mijnheer! - JOE HARRIS
Feel the need in me - DETROIT EMERALDS
Turks Fruit - TOOTS THIELEMANS
Centerfold - J. GEILS BAND
A town called Malice - THE JAM
Head over heels - ABBA
Dreiklangsdimensionen - RHEINGOLD
Ik kan geen kikker van de kant afduwen - WIM DE CRAENE
Nightbirds - SHAKATAK
L'ombelico del mondo - JOVANOTTI
Per spoor - GUUS MEEUWIS & VAGANT
Fast love - GEORGE MICHAEL
I wish - SKEE-LO
Ooh aah... just a little bit - GINA G
Satelliet Suzy - NOORDKAAP
Children - ROBERT MILES

 

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

Vespa guy de pré zomereditie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

De Pré historie platendraaier.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet: Ontvangst Eutelsat 9B met Astra satellieten combineren vrij kostelijk

Satelliet: Ontvangst Eutelsat 9B met Astra satellieten combineren vrij kostelijk

 

Met de aangekondigde plannen van Joyne, dat met CanalDigitaal op de satelliet wil gaan concurreren in Nederland, rijst de vraag wat voor satelliet dit  precies is en wat daar verder op is te ontvangen.

 

Dealers van satellietapparatuur zullen wellicht blij zijn omdat de vraag naar zogenaamde multi-lnb of multi-focus sets zal toenemen. Immers is de Eutelsat 9 een satelliet waarop Nederlandse schotelbezitters op hobby gebruikers na hun schotel nog nooit hebben uitgericht. 

 

De consument die op termijn voor Joyne kiest moet flink in de buidel tasten om alle populaire Duitse en Britse zenders en sowieso de meeste internationale en regionale kanalen dan nog te ontvangen omdat de satelliet 9° Oost een fors nadeel kent.

 

Ontvangst van de Eutelsat 9B op 9° Oost is namelijk niet met de gangbare schotels te combineren met de Astra 1, 2 en/of 3 satelliet zoals dit wel kan met de satelliet Astra 3 waarop CanalDigitaal (en in Vlaanderen TV Vlaanderen) haar aanbod verspreid. Zelfs veel van de sets die de Astra's en Eutelsat 13° Oost (de HotBird) combineren, zoals een Triax met multirail of een Visiosat met vier LNB's of Multytenne, zijn bij voorbaat ongeschikt voor ontvangst van 9° Oost en kunnen ook niet zomaar of zelfs geheel niet daar op worden aangepast.

 

Eutelsat.jpg

 

De Eutelsat 9B heeft weliswaar een grote footprint in Europa, maar het ongecodeerde zenderaanbod hierop is (momenteel) bepaald klein te noemen en van huidige ongecodeerde zenders die er te zien zijn is de vraag of ze daar permanent vrij blijven te ontvangen.

 

Een deel van het FTA aanbod op 9° Oost is zelfs van CanalDigitaal (TV Vlaanderen) eigenaar M7 Group S.A. en kan op elk moment op slot gaan omdat dit toevoer voor kabelnetten is. Wie dus Nederlandse kanalen wil gaan ontvangen en ook zenders als RTL TV, ARD, ZDF, WDR, Arte, 3Sat, BBC, ITV, Channel 4, Sky News, CNN HD, BVN, RTL Tele Letzebuerg, RAI Uno, TVE, Al Jazeera enzovoorts wil blijven ontvangen, moet in de toekomst in een behoorlijk prijzige satelliet installatie investeren.

 

Logo Satelliet draaiend huisje.gif

 

Het goedkoopste alternatief vormt wel de Maximum E 85 schotel, maar dan zijn alsnog meer LNB's en een duurdere 10 in 1 DiseQq switch nodig tenzij men de Eutelsat (HotBird) op 13° Oost  (vele honderden FTA zenders) opgeeft en kiest voor vier LNB's op 9° Oost en de drie Astra's.

 

Schotels zoals Cahors Big Bisat en een Wavefrontier bieden alternatieven maar zijn (zeer) prijzig, groot, opzichtig en complex om op te zetten. Wie in de toelkomst CanalDigitaal verlaat en de schotel simpelweg naar 9° Oost draait houdt dan ook een zenderaanbod over dat eerder op dat van Digitenne lijkt (Digitenne is het Nederlandse DVB-T ) en verliest naast de regionale Nederlandse kanalen in elk geval de BBC, Duitse publieke omroepen, vrijwel alle nieuwszenders en BVN. Daarmee lijkt Joyne al bij voorbaat niet te gaan profiteren van de kracht van satelliet ontvangst die dit bij de meeste gebruikers zo populair heeft gemaakt, namelijk het grote en rijke (gratis) FTA aanbod dat hierbij komt. 

 

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

satellietschoteltje.gif

n.v.d.r.

Het overwegen waard ( en ook vrij goedkoop) kan een afzonderlijk schoteltje (eventueel 2e hands) zijn.Niet zo handig misschien (ik zou het zelf overwegen) en handmatig switschen.

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-17

Radio Nostalgie Beach Festival 2017

Radio Nostalgie Beach Festival 2017

 

Nostalgie Beach Festival 2017.jpg

 

Deze zomer is het weer zover: het Nostalgie Beach Festival!

Voor de 4de keer kan je aan de Belgische kust live genieten van de allerbeste classics!

 

img_7176_620x345.jpg

 

Prik dus alvast zaterdag 12 augustus in je agenda voor een prachtige zomerdag in het festivalpark van Middelkerke! Tickets zijn beschikbaar op www.nostalgiebeachfestival.be

 

Zullen er al bij zijn: The Kids, The Romantics, Nik Kershaw, UB40, Bananarama, The Boomtown Rats, ...

Meer komt u zeer zeker te weten via de website van Radio Nostalgie !

Tijdsbalkje rood.gif

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2: Maak zelf eens een zomerhit !

Radio2: Maak zelf eens een zomerhit !
 
 
De zomerhits duiken als paddestoelen uit de grond, de ene al wat serieuzer dan de andere. Zo scoor jij een hit!
 

beach-music.jpg

 

Om een zomerhit te maken, hoef je echt geen genie te zijn. Heel wat zomerhits hebben namelijk nogal wat elementen gemeen. Als jij die gebruikt voor het maken van muziek, heb je misschien ook wel een zomerhit te pakken!

Hou het eenvoudig

Wil je een echte oorwurm creeëren, dan hou je het best simpel. Herhaling mag, zo bewijst bijvoorbeeld de monsterhit 'Happy' van Pharell Williams. Hij bezingt meer dan 30 keer zijn geluk.

 

Meer dan vier akkoorden heb je zelfs niet nodig, zo bewijzen deze jongens van Axis of Awesome. Zij maakten een compilatie van nummers, die allemaal met vier akkoorden zijn gemaakt.

 

Rijm erop los

Breek je hoofd niet over de inhoud van je tekst. Al bij al is die niet heel erg belangrijk. Als het nummer catchy klinkt, ben je al een heel eind. Haal dan je rijmwoordenboek boven en rijm erop los. Wat je zegt, maakt niet bijzonder veel uit als het maar hip en sexy klinkt!

 

radioluisteren op vakante.jpg

Gekke talen

Haal je talenkennis boven voor het schrijven van jouw zomerhit. Spreek je Spaans, Frans of een mondje Duits? Gebruik het in je nummer! Eerder werkte het al voor Tom Waes en zijn 'Dos Cervezas', maar ook Las Ketchup (The Ketchup Song), O-Zone (Dragostea Din Tei) of Urban Trad (Sanomi waar we tweede mee werden op het Eurovisiesongfestival in 2003) heeft het geen windeieren gelegd!

 

Gekke instrumenten

Gekke riffjes of opvallende instrumenten, voor je zomerhit haal je alles uit de kast. Zoek het gekste instrument in een muziekwinkel in je buurt, je hoeft het zelfs niet te kunnen spelen! Uiteindelijk moet je er enkel een catchy refreintje uit kunnen persen, en daarvoor hoef je niet meteen thuis te zijn in de wereld van de trompet, saxofoon of accordeon.

 

De Noorse comedian Anders Nilsen gooide alle opgenoemde elementen samen en ja hoor, hij heeft een hit te pakken! Hij scoort met het parodienummer 'Salsa Tequila' waarin hij een saxofoon, een nietszeggende tekst en een catchy beat samenvoegt. Onze collega's van MNM riepen het uit tot hun MNM Big hit en ook in Nederland duikt het nummer al op in de hitlijsten. Het ultieme bewijs dat jij ook binnen afzienbare tijd een wereldhit kan scoren!
 
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 
 
 
Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-17

Radio2:Vanaf volgende week terug 'Plage Préferée

Radio2:Vanaf volgende week terug 'Plage Préferée
 
 
Plage Préférée is ook dit jaar jouw vaste afspraak met Radio 2 aan zee.
 
 
De hele zomer lang trekt Kim met haar rijdende studio langs de kust. Zin om langs te gaan? Je bent van harte welkom!
 

Kim Debrie Plage Préferée_LI.jpg

 

De hele zomer lang trekt Kim met haar rijdende studio dagelijks tussen 9 en 12 langs onze Belgische kust. Wie wil kan uiteraard altijd langsgaan.
 
 
Via deze blog zullen we naar jaarlijkse traditie regelmatig een fotoverslag plaatsen van het wel en wee aan zee.Onze trouwe reporter Jos Gurdebeke uit Blankenberge heeft alvast zijn elektrische fiets van een extra batterij voorzien en de tandwieltjes goed gesmeerd! En uiteraard zullen we ons zelf ook wel eens gaan vergewissen van de radiotoestanden van Kim & Co.We vermoeden ook dat technieker Eric Savat ter plaatse alles in goede banen zal helpen leiden.Ook de regionale Radio 2 West-Vlaanderen met Middagpost zal zijn programma's van daaruit verzorgen.
Nu nog goed weer...
 

fotoalbum1_kl.jpg

 
 
Ga gerust eens langs voor een leuke babbel...
 
Kim Debrie doet de dijk van Knokke tot de Panne met in haar kielzog leuke, boeiende, spraakmakende gasten. Van een artiest met faam tot een luisteraar met een boeiend verhaal.
 
 
Ook De Inspecteur gaat naar de 'Plage Préferée'
 
 
Als je deze zomer een uitstapje maakt naar de kust, kan je misschien wel deel uitmaken van het grote Inspecteur smaakpanel! Want vlàk naast de strandstudio van Plage Préférée gaan ze bijna elke week enkele proevertjes voorzien.
 

IMG_2704.jpg

 .
 
 Waar en wanneer?       
  • do 6 juli : Nieuwpoort
  • woe 12 juli : Koksijde
  • di 18 juli : Zeebrugge
  • do 27 juli : Blankenberge
  • do 3 aug : De Haan
  • woe 9 aug : Middelkerke
 

De Inspecteur van Radio2.jpg

 

Even terug in de tijd?
Wel dit kan o.a.met een reportage op deze blog: Radio 2 aan zee met Plage Préférée in Blankenberge! (6/7/2016)
 

plagewaar.png

 

 Tijdsbalkje rood.gif
 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eurosport & de Tour De France 2017

Eurosport & de Tour De France 2017

 

Het is voor de eerste keer dat Eurosport in heel Europa elke minuut van de Tour de France live kan uitzenden. Dit is mogelijk door het openbreken van de bestaande overeenkomst die voor het tonen van het beeldverslag met de European Broadcast Union (EBU) en Amaury Sport Organisation (ASO) is gesloten. Door het opwaarderen van de overeenkomst kan Eurosport dit jaar 25 uur extra live beelden van de Tour de France via diverse Europese lokale edities uitzenden. Dat is ook in Nederland het geval.

 

stream.jpg

                                                                                            Foto:tourdefrance

 

Eurosport noemt zichzelf Home of Cycling. Dit komt omdat de sportzender de belangrijkste eendaagse en meerdaagse wielerkoersen van Europa live uitzendt. In het geval van Italiaanse wielerwedstrijden, zoals onlangs de Giro d’Italia, bezit de sportzender zelfs voor Nederland en Vlaanderen over de exclusieve uitzendrechten. Deze zijn dan ook niet via de NOS bij de NPO en VRT Sporza live te bekijken. De Tour de France is bij deze publieke omroepen door een uitzendrechtenovereenkomst van EBU met ASO, net als bij Eurosport, wel volledig live beschikbaar.

images.png

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-17

Telenet neemt haar branchegenoot SFR Belux definitief over

Telenet neemt haar branchegenoot SFR Belux definitief over

 

Telenet neemt haar branchegenoot SFR Belux definitief over. Dat berichtte de kabelmaatschappij op 19 juni j.l.in een persbericht. Telenet is voor 57% eigendom van Liberty Global, het kabelbedrijf waar John Malone een belangrijk belang in heeft. Liberty Global heeft in Nederland overigens een belang van 50 % in de joint-venture VodafoneZiggo.

 

telenet logo.jpg

 

Sedert maandag 19 juni j.l. is de overname van Coditel Brabant BVBA en haar dochter-vennootschap Coditel S.A r.l. door Telenet formeel afgerond. Coditel Brabant BVBA en haar dochter-vennootschap Coditel S.A r.l. handelen in de praktijk onder de naam SFR. Op 13 juni 2017 maakte Telenet bekend dat de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) haar goedkeuring had gegeven voor de geplande overname.

 

De BMA heeft de transactie goedgekeurd onder voorwaarden die ertoe strekken te verzekeren dat Orange toegang heeft tot het SFR kabelnetwerk. Telenet heeft in het bijzonder toegezegd dat Orange binnen vier maanden na de voltooiing van de overname toegang zal krijgen tot het SFR kabelnetwerk, en dit aan vergelijkbare wholesale prijzen als in Vlaanderen.

 

Op basis van deze goedkeuring werd door Telenet en Altice N.V. overgegaan tot uitvoering van hun akkoord voor de overname van SFR BeLux door Telenet voor €400 miljoen. Dankzij de overname van SFR Belux kan Telenet zijn dekking in Brussel, in een deel van Wallonië en in delen van het Groothertogdom Luxemburg uitbreiden.

 

De verwachting is dat SFR in Luxemburg en België zullen worden omgedoopt tot Telenet en in België gekoppeld zal worden aan het Telenet-netwerk. Het is niet de eerste keer dat SFR van naam wijzigt in België en Luxemburg. Deze kabelaar heette oorspronkelijk Coditel en werd rond 2007 tot Numericable omgedoopt waarna begin 2016 de merknaam SFR werd geïntroduceerd. Overigens zal SFR elders het komende jaar de merknaam Altice verkrijgen.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:De Zomercollectie komt er aan...

Radio2:De Zomercollectie komt er aan...

 

Vanaf maandag 3 juli a.s. gaat de 'Topcollectie' van Radio2 even met vakantie en wordt vervangen door de 'Zomercollectie'.

 

De Zomercollectie.png

 

Voor alle duidelijkheid...vanaf maandag 4 september krijgt u terug de 'Topcollectie' te horen.

 

En luisteren naar Radio2 kan je natuurlijk ook op vakantie.Ben je ergens in het binnenland (in Vlaanderen) kan dat via FM,DAB én DVB-T.

 

Wereldwijd zelfs via satelliet (Astra 1 op 19,2° Oost de ontvangst is Free To Air) en via het internet natuurlijk.

 

Via het internet kan je natuurlijk ook de programma's beluisteren (luister live) zoals op het thuisfront én zelfs herbeluisteren.

Er is Radioplus bovendien!

 

9200000043357012.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-06-17

Radio2:Schrijf je zeker in voor het introspel van de jaren '90

Radio2:Schrijf je zeker in voor het introspel van de jaren '90
 

Was je in de jaren '90 gek van alle muziek die je op de radio kon horen? Hebben de plaatjes van Bart Kaëll, Clouseau, Zucchero of Dire Straits geen geheimen voor jou? Of zing je de hits van Roxette, Get Ready!, George Michael of The Spice Girls na al die tijd nog volledig uit het hoofd mee?

 

peter verhulst jaren 90.jpg

Peter Verhulst

 

Schrijf je dan nu in voor het introspel van de jaren '90 en maak kans op 90€ en eeuwige roem. Tijdens deze week van de 'Klassiekers van de jaren '90' (deze week dus van 26 tot en met 30 juni) spelen ze opnieuw eens het introspel elke dag tussen 13u en 16u.in De Topcollectie!

 

Belangrijk om weten is ook dat 'De Topcollectie' effen met vakantie gaat want vanaf 3 juli a.s. doet opnieuw 'De Zomercollectie' zijn intrede tot/met 1 september!!!

 

Radio 2 banner.jpg

 

Je kan je nu meteen nog inschrijven via het formulier op de website van Radio 2 (of meteen via deze link) en met een beetje geluk ben jij deze week nog aan zet. Bezorg hen dus je naam, e-mailadres en telefoonnummer (waar ze je kunnen bereiken tussen 13u en 16u) en zij doen de rest. Succes!

 

omslagfoto%20af%2090.png

 

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Imec in Leuven ontwikkelde een zelflerende (muziek) chip

Imec in Leuven ontwikkelde een zelflerende (muziek) chip

 

Wetenschappers van Imec in Leuven hebben een zelflerende chip ontwikkeld. "Zoals een kind dingen aanleert, leert ook deze chip dingen aan", legt Imec-onderzoeker Diederik Verkest uit. Het onderzoeksinstituut spreekt van een doorbraak in de wereldwijde chiptechnologie.

 

3468472743.jpg

 

Computers die leren bestaan al. Maar zij kosten handenvol rekentijd en enorm veel energie. Imec, de Belgische onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, is er nu voor het eerst in geslaagd bestaande geheugentechnologie aan te passen voor deze toepassing en in een chip in te bouwen.

 

Klassieke chips herhalen wat een programmeur heeft geïnstalleerd. Bij de door Imec ontwikkelde zelflerende chip is dat niet meer nodig. "De chip kan uit een massa gegevens patronen herkennen en kan daar op voortbouwen, net zoals een kind leert dingen doen", legt Verkest uit.

 

Concreet hebben de Imec-onderzoekers de chip zelf leren muziek maken. Een reeks menuetten werd in de chip ingevoerd. "De chip leert patronen en ritmes herkennen uit de bestaande menuetten, en kan op basis daarvan zelf muziek maken. Uiteraard lijkt die muziek sterk op de menuetten die wij hebben ingevoerd. Er zal geen hiphop uit komen", verduidelijkt Verkest. Muziek die de chip componeert, is hier te beluisteren.

 

Volgens Imec gaat het om een doorbraak in de chiptechnologie, waar men op zoek is naar steeds krachtiger en performantere chips die zo weinig mogelijk energie gebruiken. "Wereldwijd wordt er veel onderzoek gedaan naar zo'n zelflerende op het menselijk brein geïnspireerde chips. Wij zijn de eersten die met een demoversie komen."

 

Klembord01.jpg

 

Toepassingen ziet Verkest vooral in het beheren van grote datastromen - zoals het analyseren van verkeersstromen - en gezondheidstoepassingen. Zo zou de chip kunnen worden ingebouwd in een sensor die de hartslag in de gaten houdt, en bij abnormale ritmestoornissen alarmslaan.

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |