05-07-17

RTBF met nieuw hiphop platform: Tarmac

RTBF met nieuw hiphop platform: Tarmac

 

Onze Belgische publieke omroep de RTBF is eind juni gestart met het nieuwe hip-hop platform Tarnac. Het is een platform dat via internet, DAB+, audiostreams en video wordt aangeboden.

 

n4clFUDu.jpg

 

Het idee is te voorzien in de vraag naar ‘urban’ voor jongeren van 15 tot 25 jaar. De ondertitel en slogan van het platform is ‘the new playground’ en ‘le nouveau media digital hip-hop’.

 

De hoofdradiozender Tarmac is inmiddels via DAB+ te beluisteren in Wallonië. De radiozender is hierdoor ook in grote delen van Vlaanderen en zelfs in Zuidoost Nederland te ontvangen via kanaal 12B. Voorheen was op dit kanaal een testzender van de RTBF te beluisteren. Tarmac zendt uit met een kwaliteit van 80 kbps in DAB+.

 

Naast de hoofdzender Tarmac, heeft de RTBF ook 7 themazenders on air gebracht: Tarmac Hits, Tarmac US (Amerikaanse hiphop), Tarmac FR (Franstalige hiphop), Tarmac Island (ragga/dancehall), Tarmac Chillin’ en Tarmac Worldwide (hiphop uit de hele wereld). De radiozenders zijn te beluisteren via Internet.

 

Volgens de RTBF is het platform het enige hiphop platform in Franstalig België. Er worden op de hoofdzender twee programma’s uitgezonden: in de ochtend Bad & Breakfast (circa 15/20 minuten als een Youtube overzicht met hiphopactualiteiten) en vanaf 20 uur Je Vou Salue ma rue (een live talkshow).

 

Tot nu toe richtte de RTBF op de radio, televisie en internet alleen met het merk Pure zich op jongeren met nieuwe muziek waarbij het met PureVision een videoversie van de radiozender uitzendt.

 

logo RTBF.jpg

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.