24-06-17

Satelliet:Muziekfestival Glastonbury live op BBC

Satelliet:Muziekfestival Glastonbury live op BBC

 

Muziekfestival Glastonbury live op BBC: satellietkijker heeft VIP-plaatsen

 

Live kijken naar Glastonbury mag geen probleem zijn. BBC zendt het muziekfestival namelijk uit op de zenders BBC Two en BBC Four .

 

p019q1x0.jpg

 

Wie bv. niet kan kijken via zijn provider kan via de satelliet op de Britse publieke omroep afstemmen, zelfs zonder enige vorm van abonnement omdat de zenders ongecodeerd (Free To Air) te ontvangen zijn.En in feite zijn dat echt VIP-plaatsen voor Glastonbury.

 

De BBC heeft namelijk gezorgd voor wel zes extra kanalen, de zogenaamde Red Button-kanalen, voor verschillende zomerse evenementen. Naast Glastonbury valt bijvoorbeeld ook het tennistoernooi Wimbledon onder het aanbod op deze kanalen.

 

Belangrijkste optreden van Glastonbury dit jaar is wellicht die van Ed Sheeran. Maar ook oudgediende Barry Gibb van de Bee Gees is live te zien op één van de vele podiums op het terrein van Glastonbury en dus ook bij de BBC.

 

De BBC Red Button-kanalen zijn via de Astra2-satelliet op 28,2° Oost te ontvangen en wel via de frequentie 12.422 GHz.(H) met SYM:27500 en FEC: 2/3. Eén kanaal zendt zelfs uit in HD-kwaliteit de overige zes kanalen in SD-kwaliteit.

satellietschoteltje.gif

Wie niet in het bezit is van een satellietontvanger maar een provider heeft die BBC2 doorgeeft kan uiteraard ook kijken.Maar via satelliet is er uiteraard meer keuze !

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

19:51 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.