23-06-17

VK:Geen DJ's meer bij Thames radio in Londen

VK:Geen DJ's meer bij Thames radio in Londen

 

Het met veel tromgeroffel aankondigde digitale Londense Thames Radio heeft kort voor de vakantietijd besloten om de programmering helemaal om te gooien. Alle deejays zijn van de zender gehaald en er is nu alleen non-stop muziek te horen.

 

file_14576.jpg

 

De wijziging is wellicht een rechtstreeks gevolg van de teleurstellende luistercijfers waarbij het station op wekelijkse basis slechts gemiddeld 4000 mensen kon bekoren.


 Bij de start, exact een jaar geleden, koesterde het station flinke ambities. Door het aantrekken van enkele voormalige Capital FM- en Radio 1-medewerkers zoals Neil Fox, Pat Sharp, Tony Blackburn en Alex Lester, die vanwege besparingen bij de nachtprogramma’s op BBC Radio 2 aan de kant werd geschoven, onderstreepte Thames Radio de wil om tot een volwaardige speler uit groeien.

 

Met de komst van Chris Brooks, Neil Long, Sean Gerard, Neil Francis, Martin Buchanan en Dean Martin oogde de programmering bijzonder sterk.

 

Opvallend was dat Thames radio geen studio’s had. Alle medewerkers namen hun programma’s programma’s elders of thuis op.  Via een upload belandde de eindresultaten dan op de servers, die zich in Wales bevonden.

 


Maar een echt succes wil Thames Radio, te ontvangen via DAB en internet, niet worden. De laatste luistercijfers tonen aan dat de zender maar 4000 luisteraars per week trekt. En daar kan het station geen genoegen mee nemen. Pat Sharp haakte voortijdig af en afgelopen zaterdag presenteerde Neil Fox de allerlaatste ochtendshow.

 

De andere medewerkers hadden vlak daarvoor te horen gekregen dat hun bijdrage niet meer gewenst was. Als reactie op deze afdankingen, repte Thames Radio zich met het commentaar dat de keuze voor de ‘summer of non-stop hits’ van tijdelijke duur was. De medewerkers hebben hier echter hun twijfels over.

 

Het probleem van Thames radio is dat het station niet echt onderscheidend is. De muziek is ook op andere stations te horen. Daarnaast was er geen enkel live programma, waardoor de recente terreuraanslagen in de stad en de verkiezingen nauwelijks aan bod kwamen. Daarnaast is het een vrijwel onmogelijke zaak om zonder enige promotie op te vallen tussen de meer dan 90 stations die in Londen via DAB te ontvangen zijn.

 

RadioNL (Martin Slijper & FvM)

 

Live luisteren naar Thames Radio London kan je meteen HIER

 

Klembord01.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.