27-06-17

Telenet neemt haar branchegenoot SFR Belux definitief over

Telenet neemt haar branchegenoot SFR Belux definitief over

 

Telenet neemt haar branchegenoot SFR Belux definitief over. Dat berichtte de kabelmaatschappij op 19 juni j.l.in een persbericht. Telenet is voor 57% eigendom van Liberty Global, het kabelbedrijf waar John Malone een belangrijk belang in heeft. Liberty Global heeft in Nederland overigens een belang van 50 % in de joint-venture VodafoneZiggo.

 

telenet logo.jpg

 

Sedert maandag 19 juni j.l. is de overname van Coditel Brabant BVBA en haar dochter-vennootschap Coditel S.A r.l. door Telenet formeel afgerond. Coditel Brabant BVBA en haar dochter-vennootschap Coditel S.A r.l. handelen in de praktijk onder de naam SFR. Op 13 juni 2017 maakte Telenet bekend dat de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) haar goedkeuring had gegeven voor de geplande overname.

 

De BMA heeft de transactie goedgekeurd onder voorwaarden die ertoe strekken te verzekeren dat Orange toegang heeft tot het SFR kabelnetwerk. Telenet heeft in het bijzonder toegezegd dat Orange binnen vier maanden na de voltooiing van de overname toegang zal krijgen tot het SFR kabelnetwerk, en dit aan vergelijkbare wholesale prijzen als in Vlaanderen.

 

Op basis van deze goedkeuring werd door Telenet en Altice N.V. overgegaan tot uitvoering van hun akkoord voor de overname van SFR BeLux door Telenet voor €400 miljoen. Dankzij de overname van SFR Belux kan Telenet zijn dekking in Brussel, in een deel van Wallonië en in delen van het Groothertogdom Luxemburg uitbreiden.

 

De verwachting is dat SFR in Luxemburg en België zullen worden omgedoopt tot Telenet en in België gekoppeld zal worden aan het Telenet-netwerk. Het is niet de eerste keer dat SFR van naam wijzigt in België en Luxemburg. Deze kabelaar heette oorspronkelijk Coditel en werd rond 2007 tot Numericable omgedoopt waarna begin 2016 de merknaam SFR werd geïntroduceerd. Overigens zal SFR elders het komende jaar de merknaam Altice verkrijgen.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.