21-06-17

Satelliet:Eutelsat via 9° Oost heeft ook nieuwsfeeds!

Satelliet:Eutelsat via 9B heeft ook nieuwsfeeds!

 

De Nederlandse nieuwe satellietprovider Joyne gaat binnenkort op de Eutelsat 9B-satelliet uitzenden.Dat kon u al eerder lezen op deze blog.Maar aan deze satellietpositie is ook wel een belangrijk voordeel verbonden, althans voor de liefhebber. Maar hiervoor moet de toekomstig Joyne-abonnee (maar ook wel de Free To Air kijker) wel over geschikte apparatuur beschikken.

 

NASA.jpg

 

De Eutelsat 9B-satelliet is gepositioneerd op 9° Oost.Maar... op de naburige Eutelsat 10A-satelliet op 10° Oost worden veel incidentele satellietverbindingen uitgezonden. Deze zogenaamde feeds zijn echter niet altijd op dezelfde frequente en met dezelfde parameters te vinden. Ze zijn in sommige gevallen wel ongecodeerd en met een HD-satellietontvanger te bekijken.

 

Om deze feeds zelf te vinden, is een HD-satellietontvanger met blindscan ondersteuning nodig. Omdat feeds vaak op zwakkere smalbandige frequenties worden uitgezonden, is wel een schotelantenne van minimaal 60cm aan te raden. Dat is een grotere schotel dan wat satellietbedrijf Eutelsat als minimale schoteldiameter voor ontvangst van het gecodeerde aanbod van de nieuwe Nederlandse satelliettelevisieaanbieder Joyne adviseert.

 

De Eutelsat 9B- en Eutelsat 10A-satelliet zijn gelijktijdig te ontvangen als de schotelantenne één van deze satellieten is uitgericht.

 

De niewsfeeds zijn niet aan Joyne gekoppeld en dus voor iedere satellietkijker met ontvangst van de satelliet op 10° Oost beschikbaar. Wel is een waarschuwing voor de feeds op zijn plaats. Het gaat hierbij om hard actueel nieuws met beelden die, zeker voor jeugdigen, als confronterend bestempeld kunnen worden.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.