19-08-17

DL:Betalen voor digitaal tv-kijken via de ether

DL:Betalen voor (commercieel) digitaal tv-kijken via de ether

 

Ook de Duitsers moeten eraan geloven. Om naar commerciële zenders in de ether via DVB-T2 te kijken, moet men vanaf het einde van deze maand betalen. De gratis kijkperiode via Freenet loopt namelijk af.

 

Logo DVB-T2.jpg

 

Freenet is het nieuwe abonnementplatform voor digitale ethertelevisie van de DVB-T2 uitzendnorm. In de oude situatie met DVB-T waren de commerciële zenders ongecodeerd en zonder abonnement te bekijken. Na de overstap naar DVB-T2 is de situatie gewijzigd.

 

Na de technische overgang naar DVB-T2 is niet alleen een nieuwe tv-decoder maar ook een smartcard en eventuele CI-module nodig. De afgelopen maanden kon men met de benodigde geschikte apparatuur zonder abonnement naar de Duitse commerciële zenders kijken. Daar komt eind juni verandering in.

 

Een abonnement op Freenet gaat vanaf dat moment €5,75 euro per maand kosten. Voor 69 euro kan men ook een prepaid smartcard kopen waarmee een jaar lang gekeken kan worden. Bij de laatste optie wordt het abonnement niet automatisch verlengd. De smartcard wordt na 365 dagen automatisch inactief. Bij de eerste optie kan maandelijks het abonnement opgezegd worden.

 

De zenders van de publieke omroepen ARD en ZDF blijven ook in DVB-T2 ongecodeerd, en dus gratis, beschikbaar. Verder worden de zenders in Duitsland via DVB-T2 veelal in HD-kwaliteit geleverd.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

TV kijken.jpg

 

Lees ook op deze blog: DVB-T ontvanger voor Duitse Freenet (4/5/2017)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.