07-09-17

Videoverslag 'Radioday 2017' in Harlingen van 20 mei j.l.

Videoverslag 'Radioday 2017' in Harlingen van 20 mei j.l.

 

Zaterdag 20 mei j.l.werd het evenement Radioday 2017 in Harlingen gehouden. Het was voor de thuisblijvers zelfs allemaal live te volgen via radio en Internet.

 

waddenzee.jpg

 

De RadioDay 2017 ging door in het Entrepotgebouw aan de Dokkade (Willemshaven) in Harlingen. Liefhebbers van zeezenders kwamen ook dit keer weer ruim aan hun trekken. In het gebouw waren verschillende mogelijkheden om de dag door te brengen.

 

In een apart deel was een ruimte waar interviews werden gehouden, nog nooit eerder vertoonde films werden gedraaid en andere interessante dingen waren te horen of te zien . Ook werden de Radio-Awards uitgereikt, een blijk van waardering voor ‘oude rotten in het vak’ In het gebouw waren ook marktkramen aanwezig waar van alles te koop was.

 

Buiten het gebouw kon een bezoek worden gebracht aan de legendarische zeesleper Holland. Op zich is/was dit schip al de moeite van het bekijken waard, maar het heeft voor de radioliefhebbers nog iets om de vingers bij af te likken want in het ruim van de sleper ligt exact hetzelfde type motor zoals dat ooit de Ross Revenge van Caroline aandreef.

 

Thuisblijvers konden het evenement helemaal volgen via de radio. De uitzendingen kwamen vanaf het radiolichtschip Jenni Baynton dat ook in Harlingen ligt afgemeerd en waar normaal de programma’s van KBC Radio/Radio Seagull te horen zijn. Via de middengolffrequentie 747 kHz waren speciale programma’s te horen. Het thema van alle programma’s was: Radio Mi Amigo.

 

Op de radiodag zelf waren er overdag live programma’s met dj’s van weleer van Mi Amigo zoals Ferry Eden, Wim de Groot, Johan Vermeer, Marc Jacobs en Ad Roberts. De overige uren werden gevuld met programma’s uit het archief.

 

De uitzendingen waren in Friesland te horen via 747 kHz en landelijk via Internet (in middengolf-sound). Ook in Zuid-Holland via Radio Groeistad werden op zaterdag de programma’s vanaf de Radioday 2017 doorgeven via de middengolffrequentie 747 kHz.

 

Maar van het radio evenement werd ook een video gemaakt.Deze kan je hieronder bekijken.

 

 

Radio Day 2017, Saturday May 20th Harlingen The Netherlands. With Stevie Gordon (Caroline, Voice of Peace), Dick de Graaf (Radio Noordzee Internationaal), Paul Rusling (Laser 558), Lion Keezer (Radio Caroline), Sietse Brouwer (Jenni Baynton), Wim de Groot (Radio Mi Amigo), Johan Vermeer (Radio Mi Amigo), Frans van der Beek (Radio Veronica) and Marc Jacobs (Radio Mi Amigo, Radio Caroline) to name a few.
Regrettably there wasn't an audio output available at the venue. Helaas was er geen audio output beschikbaar in de zaal.

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.