29-06-17

Radio2: Maak zelf eens een zomerhit !

Radio2: Maak zelf eens een zomerhit !
 
 
De zomerhits duiken als paddestoelen uit de grond, de ene al wat serieuzer dan de andere. Zo scoor jij een hit!
 

beach-music.jpg

 

Om een zomerhit te maken, hoef je echt geen genie te zijn. Heel wat zomerhits hebben namelijk nogal wat elementen gemeen. Als jij die gebruikt voor het maken van muziek, heb je misschien ook wel een zomerhit te pakken!

Hou het eenvoudig

Wil je een echte oorwurm creeëren, dan hou je het best simpel. Herhaling mag, zo bewijst bijvoorbeeld de monsterhit 'Happy' van Pharell Williams. Hij bezingt meer dan 30 keer zijn geluk.

 

Meer dan vier akkoorden heb je zelfs niet nodig, zo bewijzen deze jongens van Axis of Awesome. Zij maakten een compilatie van nummers, die allemaal met vier akkoorden zijn gemaakt.

 

Rijm erop los

Breek je hoofd niet over de inhoud van je tekst. Al bij al is die niet heel erg belangrijk. Als het nummer catchy klinkt, ben je al een heel eind. Haal dan je rijmwoordenboek boven en rijm erop los. Wat je zegt, maakt niet bijzonder veel uit als het maar hip en sexy klinkt!

 

radioluisteren op vakante.jpg

Gekke talen

Haal je talenkennis boven voor het schrijven van jouw zomerhit. Spreek je Spaans, Frans of een mondje Duits? Gebruik het in je nummer! Eerder werkte het al voor Tom Waes en zijn 'Dos Cervezas', maar ook Las Ketchup (The Ketchup Song), O-Zone (Dragostea Din Tei) of Urban Trad (Sanomi waar we tweede mee werden op het Eurovisiesongfestival in 2003) heeft het geen windeieren gelegd!

 

Gekke instrumenten

Gekke riffjes of opvallende instrumenten, voor je zomerhit haal je alles uit de kast. Zoek het gekste instrument in een muziekwinkel in je buurt, je hoeft het zelfs niet te kunnen spelen! Uiteindelijk moet je er enkel een catchy refreintje uit kunnen persen, en daarvoor hoef je niet meteen thuis te zijn in de wereld van de trompet, saxofoon of accordeon.

 

De Noorse comedian Anders Nilsen gooide alle opgenoemde elementen samen en ja hoor, hij heeft een hit te pakken! Hij scoort met het parodienummer 'Salsa Tequila' waarin hij een saxofoon, een nietszeggende tekst en een catchy beat samenvoegt. Onze collega's van MNM riepen het uit tot hun MNM Big hit en ook in Nederland duikt het nummer al op in de hitlijsten. Het ultieme bewijs dat jij ook binnen afzienbare tijd een wereldhit kan scoren!
 
 

Logo radio2 Nieuw 2015.png

 
 
 
Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.