03-06-17

Radio Caroline vanaf deze zomer op AM 648

Radio Caroline vanaf deze zomer op AM 648

 

Onlangs (meerbepaald op 22 mei j.l.)  kon u op deze blog al lezen dat de legendarische (zee) zender Radio Caroline terug op AM zou gaan uitzenden.Alleen de frequentie was nog niet geweten.We waren benieuwd...

 

3424332222.jpg

 

Radio Caroline mag gaan uitzenden op de oude middengolffrequentie van BBC World Service. Vanaf deze zomer is de voormalige zeezender te ontvangen op 648 kHz. Uitgezonden mag worden met een vermogen van 1 kW vanuit het oosten van Engeland.

 

De kans is groot dat de uitzendingen ook in redelijke middengolfkwaliteit in het westen van Nederland en Vlaanderen te ontvangen zijn.

 

Radio Caroline kreeg vorige maand van mediaregulator Ofcom een middengolffrequentie toegewezen om het noorden van Essex en Suffolk te gaan bedienen. Het station had om een frequentie met een vermogen van 1 kW gevraagd en heeft deze opmerkelijk genoeg ook nog gekregen. Normaal gesproken wijst Ofcom alleen nog maar licenties voor laagvermogen uitzendingen (max. 50W) toe.

 

Inmiddels is de middengolfzender al gekocht en wordt deze technisch geschikt gemaakt om uit te gaan zenden op AM 648. Als het aan Caroline ligt wordt op 14 augustus gestart met uitzenden op AM. Uitgezonden gaat worden vanuit de studio in Kent en vanaf het zendschip ‘Ross Revenge.’

 

BBC World Service zond van 1982 tot maart 2011 uit via AM 648. Caroline is momenteel via satelliet en internet te beluisteren, alsmede via DAB  (+) in Birmingham, Glasgow, Norwich en Portsmouth.

 

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Lees ook op deze blog: Legendarische zeezender Radio Caroline (eindelijk) binnenkort terug op AM ! (22/5/2017)

Tijdsbalkje rood.gif

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.