31-05-17

NL:Middengolfzender Groot Nieuws Radio verdwijnt uit Zeewolde

NL:Middengolfzender Groot Nieuws Radio verdwijnt uit Zeewolde

 

De ACM wijst het verzoek van Broadcast Technology & Development (BTD), onderdeel van Broadcast Partners, af om gebruik te blijven maken van de antenne van Omroepmasten (Novec) in Zeewolde. Dit betekent dat Groot Nieuws Radio op zoek moet naar een ander opstelpunt voor haar middengolfzender.

 

file_15061.jpg

 

Groot Nieuws Radio maakt nu nog gebruik van de middengolfzender en bijbehorende ruim 200 meter hoge masten bij Zeewolde in de Flevopolder.

 

Voorheen maakte ook NPO Radio 5 gebruik van deze locatie, maar de publieke zender staakte in september 2015 haar uitzendingen via AM.

 

BTD wilde ook na 31 augustus 2017 van het opstelpunt Zeewolde gebruik blijven maken voor de uitzendingen van Groot Nieuws Radio via de middengolf. In de huidige overeenkomst heeft Omroepmasten uitdrukkelijk laten opnemen dat zij het antenne-opstelpunt Zeewolde vanaf 1 september 2017 sluit. BTD kan volgens de ACM niet redelijkerwijs verlangen dat eigenaar Novec het opstelpunt behoudt.

 

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Groot Nieuws Radio is in principe de enige Nederlandstalige middengolfzender die in Midden-Vlaanderen nog te ontvangen is.

 

 Tijdsbalkje rood.gif

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.