28-05-17

Satelliet:BBC zet terug Red Button-kanalen in !

Satelliet:BBC zet terug Red Button-kanalen in !

 

De Britse publieke omroep BBC heeft het zenderaanbod op de Astra2-satelliet (28,2° Oost) fors uitgebreid. Het gaat om een jaarlijkse tijdelijke zenderuitbreiding vanwege zomerse evenementen.

 

3612464295.png

 

De BBC zet hiervoor zogenaamde Red Button-kanalen in om evenementen in de meest uitgebreide vorm aan kijkers aan te bieden. De naam Red Button is afgeleid van de interactieve verspreiding. Door op de rode knop van de afstandsbediening te drukken, worden op online- en video on demand-platformen van Britse aanbieders de Red Button-kanalen toegankelijk. Om Britse satellietkijkers hetzelfde aanbod te geven, zijn deze tijdelijke kanalen ook lineair via de Astra2-satelliet op 28,2° Oost toegevoegd.

satellietschoteltje.gif

Ook de Vlaamse en Nederlandse satellietkijker kan naar de Red Button-kanalen kijken omdat deze ongecodeerd worden uitgezonden en ontvangst in de Benelux ook met kleinere schotelantennes mogelijk is. De Red Button-kanalen zijn via de uitzendfrequentie 12.422 GHz.(H) met SYM: 27500 en FEC: 2/3 te ontvangen. In totaal zijn via de Astra2-satelliet zes Red Button-kanalen te ontvangen, waarvan één in HD-kwaliteit. De kanalen worden deze zomer tijdens enkele muziekevenementen en het Britse tennistoernooi Wimbledon ingezet.

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

King Of Sat

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.