18-06-17

Duitsland:Satelliet via Astra 1 (19,2° Oost) bijzonder populair

Duitsland:Satelliet via Astra 1 (19,2° Oost) bijzonder populair

 

In Duitsland is satellietontvangst, vooral via de Astra-1 satelliet op 19,2° Oost nog altijd de meest gebruikte ontvangstmethode.

 

schotel antenne.jpg

 

En daar profiteren kijkers in de Benelux van mee, want van RTL tot Sat.1, van Bibel TV tot Sky Sport News en van ARD tot Bayerisches Fernsehen is heel veel Free To Air via deze satelliet te ontvangen (en dan zwijgen we nog van het grote aantal Free To Air HD zenders!).

 

De Astra TV-Monitor over 2016 laat zien dat 46% oftewel 17,6 miljoen Duitse huishoudens de satelliet gebruiken. Kabel heeft een aandeel van 43% en 16,6 miljoen huishoudens.En deze wordt op zijn beurt gevolgd door IPTV met 6%.Het Duitse Digitenne (DVB-T aardse digitale televisie dus) heeft slechts 5% van de tv-markt in handen. Dat kan zelfs nog minder worden want sinds de wissel eind maart ging men in veel regio's  over naar de nieuwe uitzendnorm DVB-T2 met HEVC en zo zijn dus veel schermen en tuners onmeedogenloos op zwart gegaan.

 

Het is maar de vraag nu of kijkers moeite zullen doen om daarvoor nieuwe apparatuur aan te schaffen. Álle Duitse Free To Air zenders zijn ook te ontvangen zonder meerkosten via een doodgewone (goedkope) FTA satelliet ontvanger via de Astra 1 op 19,2° Oost.En dat is ook in de Benelux het geval...om de zenders te ontvangen hoeft men dus niet in een grensstreek wonen met Duitsland.

 

Astra-TV-Monitor-2016.jpg

 

Satellite Magazine(Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.