18-06-17

De LG Stylus 3 kan geen DAB+ signalen meer ontvangen

De LG Stylus 3 kan geen DAB+ signalen meer ontvangen

 

De LG Stylus 2 is de eerste mobiele telefoon die ook het DAB+-signaal kan ontvangen. Bij de opvolger van dit toestel ontbreekt deze ondersteuning echter weer. De LG Stylus 3 volgt dit jaar de LG Stylus 2, die vorig jaar uitkwam, weer op. LG, de fabrikant van het toestel heeft inmiddels tegenover deze website bevestigd dat deze opvolger geen DAB+-signalen meer kan ontvangen.

 

Sty.jpg

 

De LG Stylus 2, die vorig jaar maart werd geïntroduceerd, is het eerste toestel en voorlopige nog enige toestel, dat digitale radiosignalen via de ether (DAB+) kan ontvangen. Hiervoor introduceerde de telefoonfabrikant een speciale DAB+-versie van de LG Stylus. Er is vorig jaar zelfs een speciale app geïntroduceerd voor dit toestel in Nederland die automatisch overschakelt tussen het signaal via de digitale ether van de radiozenders of het Internet/wifi-signaal.

 

De verwachting was dat meer fabrikanten zouden starten met het bieden van DAB+-ontvangstfunctionaliteit op hun toestellen maar voorlopig is de LG Stylus 2 DAB+ het enige toestel dat hiervoor ondersteuning biedt. Het ziet er naar uit dat het bij dit toestel blijft want LG heeft aangekondigd dat de opvolger van de LG Stylus 2, de LG Stylus 3 geen DAB+-ondersteuning meer krijgt. Er komt volgens de fabrikant ook geen aparte versie van dit toestel met ondersteuning voor digitale ether signalen.

 

Grote fabrikanten als Samsung en Apple hebben voorlopig geen plannen om de ontvangst van DAB+-signalen via hun toestellen mogelijk te maken. Samsung levert op haar toestellen vaak alleen een app om (analoge) FM-signalen te ontvangen en Apple biedt überhaupt geen radiofunctie via haar toestellen.

 

Apple geeft aan dat de radiozenders kunnen worden beluisterd via het 3G/4G of Wifi-Signaal. Het nadeel is dat het luisteren van radio via 3G of 4G ten koste gaat van de databundel. Bij de ontvangst van radiozenders via FM of DAB+ is dit niet het geval.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.