16-06-17

NL:Boek over Radio Tour de France

NL:Boek over Radio Tour de France

 

Voor vele Nederlanders is het één van de hoogtepunten van de zomer: de Tour de France. Massaal wordt er dan op NPO Radio 1 afgestemd voor Radio Tour de France, al 47 jaar een begrip op de radio.Onlangs verscheen het boek “Tourflits” waarin een kijkje achter de schermen wordt gegeven.

 

file_58388.jpg

 

Het boek Tourflits werd, in opdracht van Radio 1 en Radio Tour de France stem Hans Hogendoorn geschreven door Jairo van Lunteren. Tourflits geeft de romantiek van een radioprogramma weer, gevangen in wielerverhalen van makers en luisteraars. Een boek, waarin het draait om het belangrijkste wieler evenement ter wereld, bekeken vanuit de radio studio.

 

In dit sportboek komen de legendarische verslaggevers Theo Koomen en Jacques Chapel opnieuw tot leven, beschrijven Mart Smeets en Jeroen Wielaert de eeuwige spanning tussen radio en televisie en zet Gio Lippens uiteen waarom het zo speciaal is om deel uit te maken van de karavaan die elk jaar in juli door Frankrijk trekt. Peter Winnen herbeleeft zijn heldendaad op Alpe d'Huez.

 

 

Technici, verslaggevers en presentatoren van vroeger en nu, iedereen die er toe doet in de geschiedenis van het programma en de verslaggeving van de Tour, komt aan bod in meer dan dertig interviews en verhalen.

 

Onder meer Dione de Graaff, Gio Lippens, Mart Smeets, Peter Winnen, Felix Meurders, Evert ten Napel, Sjors Fröhlich, Leo Driessen, Tom van 't Hek Jan Douwe Kroeske, Ferry de Groot,, Jeroen Wielaert, Koos Postema, Sebastiaan Timmerman, Vincent Bijlo, Robbert Meeder, Herman van der Velde, Klaas Samplonius, Rocky Tuhuteru, Hans Prakke en Hans Hogendoorn komen aan bod en aan het woord.

 

nosradiotour.jpg

 

De 104e editie van de Tour de France begint op zaterdag 1 juli 2017. Uiteraard is Radio Tour de France er dit jaar weer bij.

 

Radio NL(Martin Slijper)

 

 Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.