28-05-17

NL:10 Jaar Radio Alpe d'HuZes in de Franse ether

NL:10 Jaar Radio Alpe d'HuZes in de Franse ether

 

Radio Alpe d'HuZes is dit jaar wederom live te volgen vanaf morgen maandag 29 mei tot en met donderdag 1 juni via internet op de website opgevenisgeenoptie.nl. Daarnaast is Radio Alpe d'HuZes in dezelfde week ook tijdelijk te horen in de Franse Alpen via FM 107.6.

 

In 2008 besteedde het radioprogramma 'Knooppunt Kranenbarg' voor het eerst veel aandacht aan 'Alpe d'HuZes'.

 

Daar waar de luisteraars in Nederland met veel enthousiasme reageerden op de uitzendingen rondom dit fiets- en loopevenement voor het goede doel, kregen de deelnemers zelf en hun supporters maar weinig van de uitzendingen mee.

 

Michel Vrouenraets, destijds aanwezig als technicus voor 'Knooppunt Kranenbarg', wist dat zijn NOS-collega Robbert Meeder al behoorlijk wat ervaring had opgedaan met evenementenzenders voor Nederlandse bezoekers tijdens grote buitenlandse sportevenementen en dus was het een logische gedachte om dit ook bij Alpe d'HuZes te introduceren.

 

file_254666.jpg

 

De kleine radioploeg van Knooppunt Kranenbarg verbleef toen nog op camping La Piscine aan de voet van de Alpe in Bourg d'Oisans en tijdens het ontbijt werd het plan geopperd. Bert Kranenbarg zag het helemaal zitten, maar de ploeg was al in Frankrijk en het spontane idee moest nog wel technisch worden ingevuld. En dus werd er nog dezelfde ochtend aan iemand van de organisatie die nog in Nederland was een zender en een antenne meegegeven die een half uur voor de uitzending arriveerde.

 

Michel belde in allerijl zijn broer Maurice die mee was mee gereisd naar Frankrijk voor het maken van de filmpjes en die dacht een vrije middag te hebben. Als fervent bergsporter hing hij ergens rond boven op de Alpe d'Huez. In een recordtempo was hij terug in het dal en net voor de uitzending begon stond de antenne op het reportagebusje tussen de bomen op de camping en was er lokale Nederlandse radio.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Alpe d'HuZes-app 2017

 

logo_650x365.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.