20-05-17

NL:Vandaag 'Radioday 2017' in Harlingen

NL:Vandaag 'Radioday 2017' in Harlingen

 

Vandaag-zaterdag 20 mei- wordt het evenement Radioday 2017 in Harlingen gehouden. Het evenement is voor de thuisblijvers live te volgen via radio en Internet.

 

waddenzee.jpg

 

De RadioDay 2017 wordt dus vandaag gehouden in het Entrepotgebouw aan de Dokkade (Willemshaven) in Harlingen. Liefhebbers van zeezenders komen ook dit keer weer ruim aan hun trekken. In het gebouw zijn verschillende mogelijkheden om de dag door te brengen.

 

In een apart deel is een ruimte waar interviews worden gehouden, nog nooit eerder vertoonde films worden gedraaid en andere interessante dingen te horen of te zien zijn. Ook worden de Radio-Awards uitgereikt, een blijk van waardering voor ‘oude rotten in het vak’ In het gebouw zijn ook marktkramen aanwezig waar van alles te koop is.

 

Buiten het gebouw kan een bezoek worden gebracht aan de legendarische zeesleper Holland. Op zich is dit schip al de moeite van het bekijken waard, maar het heeft voor de radioliefhebbers nog iets om de vingers bij af te likken want: in het ruim van de sleper ligt exact hetzelfde type motor zoals dat ooit de Ross Revenge van Caroline aandreef.

 

Thuisblijvers kunnen het evenement volgen via de radio. De uitzendingen komen vanaf het radiolichtschip Jenni Baynton dat ook in Harlingen ligt afgemeerd en waar normaal de programma’s van KBC Radio/Radio Seagull te horen zijn. Via de middengolffrequentie 747 kHz zijn sedert gisteren tot en met zondag speciale programma’s te horen. Het thema van alle programma’s is: Radio Mi Amigo.

 

Op de radiodag zelf zijn er overdag live programma’s met dj’s van weleer van Mi Amigo zoals Ferry Eden, Wim de Groot, Johan Vermeer, Marc Jacobs en Ad Roberts. De overige uren worden gevuld met programma’s uit het archief.

 

De uitzendingen zijn in Friesland te horen via 747 kHz en landelijk via Internet (in middengolf-sound). Ook in Zuid-Holland zal Radio Groeistad op zaterdag de programma’s vanaf Radioday 2017 doorgeven via de middengolffrequentie 747 kHz. De gehele programmering vind je hier.

 

De toegang tot het evenement bedraagt 15 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de deur. Meer informatie via de website van het evenement.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.