18-05-17

Lokale radio:Aanvragen voor erkenning kunnen ingediend worden

Lokale radio:Aanvragen voor erkenning kunnen ingediend worden

 

De langverwachte oproep tot kandidaatstelling voor een erkenning als netwerk of lokale radio verscheen op 16 mei j.l.in het staatsblad, eergisteren dus. Tot en met 14 juni kunnen dossiers op een elektronische manier ingediend worden.

 

FM antennes-Vanop radio Pros mast Kerksken-22-9-2016.jpg


Toen op 21 april van dit jaar de Vlaamse regering de uitvoeringsbesluiten en het definitief frequentieplan horende bij het nieuwe radiodecreet goedkeurde, werd al de datum van dinsdag 16 mei vooropgesteld. De Media minister heeft woord gehouden en gedurende de volgende 30 dagen (volgend op 16 mei) staat de portal van de Vlaamse Overheid (KIOSK) open om de schrijfsels te ontvangen.  In tegenstelling tot de vorige erkenningsrondes waarbij een papieren versie moest afgeleverd worden, moeten de aanvragen nu uitsluitend via elektronische weg gebeuren.

 

Op de website van het departement Media, zou je  alle informatie moeten vinden hoe een geldig dossier in te dienen ( https://cjsm.be/radio-erkenningen). 

 

Wat valt er te verdienen ?

Het gaat om vier paketten bestemd voor netwerkradio (enkel te ontvangen in de grote steden) waaronder pakket 1 bestemd is voor een generalistische radio – alweer dezelfde eenheidsworst als vandaag op FM ? -, pakket 2 krijgt een Vlaamstalig/Nederlandstalig format en pakket 3 en 4 mogen vrij ingevuld worden. Daarnaast zijn er 124 pakketjes voor lokale radio bestaande uit 1,2 of 3 naburige frequenties.

 

Met de nieuwe erkenningsronde wil de Mediaminister komaf maken met de ketenradio’s – Top, Stadsradio, Hit, Club FM, Maria, Trendy, Family, VBRO, …  door te verbieden dat dezelfde bestuurders in meerdere VZW’s opduiken. Pakketten met 2 of 3 frequenties moeten dan weer zorgen voor een betere dekking en zouden de leefbaarheid van de vermaledijde lokale radio ten goede komen.

 

Bijna 5 maanden nadat het Vlaams parlement in december vorig jaar het nieuwe radiodecreet unaniem goedkeurde, trad het dus in werking en kan je een dossier (of meerdere) indienen. De aministratieve molen heeft een lange weg afgelegd: advies bij de SARC, Raad van State, tweede en een derde goedkeuring.  Maar eindelijk kunnen de geïntresseerden nu in actie schieten.

Alle info: https://cjsm.be/radio-erkenningen

Meer info lees je op Lokale radio in Vlaanderen

 

Lokale radio in Vlaanderen

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.