05-09-17

Minder luisteren naar de radio door jongeren?

Minder luisteren naar de radio door jongeren?

 

Jongeren luisteren minder en minder rechtstreeks naar de radio. Slechts 47 procent van de jongeren tussen 15 en 25 jaar luistert nog live naar de radio en 39,5 procent gebruikt daarvoor streaming. Dat blijkt uit de studie Radio Observer van reclameregie IP België bij 2.438 mensen.

Volgens de studie luistert de Belg dagelijks gemiddeld 4 uur en 22 minuten naar de radio. “Radio neemt nog altijd een belangrijke plaats in in het mediagebruik van de Belgen”, zegt IP België. Terwijl jongeren steeds minder rechtstreeks luisteren, luistert 81 procent van de totale Belgische bevolking wel nog live naar de radio, via diverse vormen (FM, TV, internet of app). Streaming maakt slechts 12,1 pct uit van de totale radioconsumptie.

 

 

“Via FM naar de radio luisteren vormt de hoofdbrok op elke plek waar er geluisterd wordt, en dat geldt zeker voor de auto. Daar geniet deze manier van luisteren nog altijd duidelijk de voorkeur”, zegt Steven Van den Audenaerde van IP België.

 

Vlamingen luisteren per dag 30 minuten langer dan Franstalige Belgen. De grootste verschillen situeren zich volgens de studie vooral tussen de leeftijdsgroepen. “Wie jonger is dan 25 luistert meer naar muziek dan wie ouder is. Dat is altijd zo geweest. Het feit dat muziek dankzij de digitalisering toegankelijker is geworden, heeft beslist ook bijgedragen aan een stijging van de luisterduur bij jongeren. De 18-24-jarigen besteedt meer dan de helft van zijn audioconsumptie aan muziek. Naarmate de Belg ouder wordt, gaat hij meer belang hechten aan nieuws en serviceberichten, zoals het weerbericht en verkeersinformatie”, aldus Van den Audenaerde.

 

Muziek neemt een belangrijke plaats in op de radio. “Dat geldt zeker in het noorden van het land, waar 66 pct van de zendtijd (tussen 6 en 19 uur) aan muziek wordt besteed. Het zuiden doet het niet veel slechter met 56 pct muziek”, besluit IP België.

 

Het Nieuwsblad 11/5/2017

 

Lees ook op deze blog: NL:Live radio luisteren blijft zeer populair (9/10/2015)

 

luisteren naar radio-2.jpg

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.