14-07-17

Euronews verliest door de nieuwe strategie veel distributie

 Euronews verliest door de nieuwe strategie veel distributie

 

Nieuwszender Euronews verliest door de nieuwe strategie waarbij ze haar pan-Europese versie met 12 talen splitst in 12 versies, veel distributie. Met name op de Astra1-satelliet (19,2° Oost) betekent de nieuwe strategie dat aldaar de brede beschikbaarheid beëindigd is. De internationale versie is aldaar onlans vervangen door de Franstalige versie. De Engelstalige versie zal alleen nog via de Astra2 (28,2° Oost) en via de Hotbird ( 13° Oostook in HD) beschikbaar blijven.

 

Euronews._2016_alternative_logo.png

 

De Duitstalige, Spaanstalige, Portugeestalige, Turkse, Arabische en Farsi versies zijn met ingang van 12 mei j.l.helemaal niet meer op satelliet beschikbaar. Met name het verdwijnen van de Duitstalige versie waarbij er met name in Duitsland en Oostenrijk relatief veel satelliethuishoudens bestaan, leidde tot verbazing bij deze huishoudens. Er zijn in Duitsland circa 18 miljoen satelliethuishoudens. Deze versies zijn alleen via providers nog beschikbaar, alsmede op internet.

 

De Engelstalige (ook in HD), Italiaanstalige, Hongaarse, Russische, en Griekse versie zullen beschikbaar blijven op de Hotbird. Gevolg van deze wijzigingen is ook dat via de kabel en IPTV-providers indien deze meertalige versies doorgaven, daar ook een einde aan komt. Providers moeten een keuze maken tussen de verschillende versies en indien niet gekozen wordt, is dat hoogstwaarschijnlijk de Engelstalige versie.

 

Inmiddels zijn de Franstalige, Portugeestalige, Spaanstalige en Duitstalige versies gestart. Wanneer de Italiaanse, Russische, Turkse, Griekse, Arabische en Farsi (beed) versies exact zullen starten, is nog niet bekend anders dan dat dit voor 24 mei het geval zal zijn. Op de Hotbird-satelliet heeft Euronews de bandbreedte voor de Italiaanse, Russische, Hongaarse en Griekse versie al in gebruik genomen opdat die gelijk kan starten.

 

Via deze links zijn de Euronews versies op internet live te zien op datum van 12 mei.


English FrancaisDeutschEspanolPortugues, Italiano (nog niet on air, alleen audio), Turk (nog niet on air, alleen audio), Russian (nog niet on air, alleen audio), Greek (nog niet on air, alleen audio), Hungarian (nog niet on air, alleen audio), Farsi (nog niet on air, alleen audio), Arabic (nog niet on air, alleen audio)
 
 
 
Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.