23-05-17

VS: Eigen radiokanaal voor The Beatles bij SiriusXM

VS: Eigen radiokanaal voor The Beatles bij SiriusXM

 

SiriusXM, de Amerikaanse leverancier van ruim 150 reclamevrije digitale radiostations, breidt zijn aanbod vandaag uit. Ondanks de talloze nieuws, sport- en entertainmentkanalen gewijd aan onder meer Elvis, Tom Patty en Neil Diamond ontbrak de gigantische erfenis van The Beatles.

 

Vandaag om 9.09 uur Engelse tijd wordt deze leegte eindelijk opgevuld.

 

file_41145.jpg

 

Satelliet- en internetradio aanbieder SiriusXM start een nieuw kanaal geheel gewijd aan The Beatles.

 

Het concept beperkt zich niet enkel tot het draaien van het volledige repertoire van het Liverpoolse kwartet, maar de BBC opent voor deze gelegenheid de kluizen van een gigantisch archief.

 

Op basis daarvan werden alle belangrijke fases gereconstrueerd, waaronder de eerste optredens in Hamburg. De drie concertreeksen in de Verenigde Staten, die uiteindelijk door de antireligieuze opmerkingen van John Lennon in enkele controverses ontaardden, ontbreken eveneens niet.

 

Ook het tijdperk na de ontbinding met de solocarrières van Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr en John Lennon onder de hoede van de producers Phil Spector en Jeff Lynne wordt uitgebreid besproken.

 

De kers op de taart vormt de maandelijkse in Londen opgenomen bijdrage van voormalig Virgin Radio en Absolute Radio deejay Geoff Lloyd, die na talrijke opdrachten tot een zeer gerespecteerde presentator van discussieshows en van documentaires uitgroeide.

 

Zijn voorliefde voor het werk van de Fab Four uitte hij reeds in 2013 toen hij via het DAB-kanaal Absolute 60’s ‘Brunch with The Beatles’ startte. Tijdens het twee uur durende blok vertolkten tientallen artiesten en groepen covers van de legendarische band.

 


Paul Mc Cartney en Ringo Starr bestempelden de komst van The Beatleschannel bij Sirius XM inmiddels als ‘geweldig nieuws’. De start valt trouwens net een week voor de release 50 jaar geleden van ‘Sgt Pepper’s Lonely Heartclub Band’.

 

Om deze mijlpaal te vieren, brengt het netwerk op 1 juli aanstaande de integrale geremasterde versie van de dubbel-lp waarbij producers George en zijn zoon Giles Martin hun ervaringen onthullen.

 

[FvM/Radio.NL]

SiriusXM-Logo.jpg

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.