05-05-17

Telenet/Play Sports zorgt voor live beelden voetbal

Telenet/Play Sports zorgt voor live beelden voetbal

 

De samenvattingen van de Belgische competitie Jupiler Pro League zijn vanaf volgend seizoen te zien op de commerciële tv-zender VIER. Tot op heden waren de samenvattingen te zien bij de VTM. Kabelaar Telenet heeft de rechten van de samenvattingen gekocht en een deal gesloten met VIER voor het uitzenden hiervan. Het gaat om de rechten vanaf het volgend seizoen tot en met 2020.

 

3269498046.jpg

                                                                                           Foto:sporza.be

Voor het uitzenden van de live-beelden van de wedstrijden in de hoogste divisie van het Belgisch voetbal kan de liefhebber ook de komende jaren terecht bij Telenet/Play Sports. Telenet/Play Sports is de grote winnaar geworden van de onderhandelingen voor het nieuwe voetbalcontract. De live matchen blijven de komende drie jaar op Play Sports en ook de samenvattingen komen in handen van Telenet

Het gaat wel over niet-exclusieve rechten, wat betekent dat aanbieders als Proximus en Orange eventueel  ook nog de beelden kunnen verwerven. In Wallonië blijft kabelaar VOO de live-beelden van de Jupiler Pro League uitzenden. De samenvattingen blijven te zien bij de publieke tv-zenders van de RTBF.

 

De Pro League had de ambitie om vanaf volgend seizoen 100 miljoen euro per seizoen op te halen, maar dat doel is volgens diverse media in België niet bereikt. Het nieuwe contract zou wel 16 procent meer inkomsten geven voor de clubs uit de Pro League. Het vorige contract werd afgesloten voor ongeveer 80 miljoen euro.

 

Mediamagazine.nl

 

Voor de voetballiefhebber verandert er niet al te veel vanaf volgend seizoen. U kunt nog altijd op sporza.be terecht voor de goals, opvallendjes en andere clips van de matchen uit de Jupiler Pro League.

Ook Extra Time blijft uw vaste afspraak op maandag voor een nabeschouwing van de afgelopen speeldag.

Waar kun je vanaf volgend seizoen de Jupiler Pro League volgen?

  • Live voetbal: Play Sports (en eventueel ook nog Proximus en/of Orange)
  • Samenvattingen: Vier
  • Goals en andere clips: Sporza.be (en Play Sports)
  • Extra Time op maandag: Canvas
 
Tijdsbalkje rood.gif
 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.