07-05-17

DL:Deutschlandradio gaf radiozenders nieuwe namen

DL:Deutschlandradio gaf radiozenders nieuwe namen

 

De landelijke publieke radiozender uit Duitsland, Deutschlandradio, gaf haar radiozenders sedert maandag 1 mei nieuwe namen. Deutschlandradio stelt de naam Deutschlandfunk centraal in de nieuwe naamgeving.

 

dfunk.jpg

 

Het hoofdkanaal van Deutschlandradio, Deutschlandfunk, bleef ongewijzigd qua naamgeving. De kanalen DR Wissen en DR Kultur kregen wel een nieuwe naam en vormgeving.

 

DR Kultur gaat dus verder als Deutschlandfunk Kultur. De radiozender blijft zich richten op cultuur waarbij zowel muziek als informatie centraal staat. Daarnaast wordt op dit kanaal op de politiek belicht.

 

DR Wissen gaat verder als Deutschlandfunk Nova. Deze radiozender richt zich op jongeren met informatie en muziek.

 

Deze naamsverandering maakt onderdeel uit van een aanpassing van de strategie bij Deutschlandradio waar on-demand, apps en sociale media een grotere rol moeten gaan spelen. De radiozender is ook actief met een eigen nieuwswebsite onder de nam DLF24.

 

Deutschlandfunk is in een groot deel van Duitsland te ontvangen via FM. De drie radiozenders zijn in vrijwel heel Duitsland te ontvangen via DAB+. Daarnaast zenden de radiozenders uit via Internet en satelliet. De livestreams van Deutschlandradio en alle andere publieke radiozenders uit Duitsland vind je hier. Meer informatie over de veranderingen is hier te lezen.

 

Mediamagazine.nl

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.