10-10-17

Satelliet: Radio Bremen als laatste over op HD

Satelliet: Radio Bremen als laatste over op HD

 

De Duitse publieke omroep Radio Bremen gaat als laatste van de ARD-zenders over op HD-uitzendingen. Maar dat is naar verwachting pas het eerste kwartaal van 2019 pas echt zover.

 

ARDHD.jpg

 

Van alle Duitse publieke regionale omroepen (RBB, MDR, NDR, SWR, SR, WDR, BR, HR en RB) gaat Radio Bremen als laatste over op HD. Uiterlijk het eerste kwartaal van 2019 via de Astra 1-satelliet (19,2° Oost), maar er is al een naar HD opgeschaald signaal via DVB-T2 in Noordwest Duitsland te zien.

 

Toch zitten daar nog geen echte HD-uitzendingen op. De omroep van de Duitse deelstaat Bremen bereidt de overgang naar HD voor. Mogelijk volgt een begin op de Astra-1 satelliet al eerder zoals ook bij SR (Saarland) het geval was.

 

Radio Bremen maakt overigens maar enkele eigen uitzendingen. Op haar eigen zender worden de meeste uitzendingen van de NDR overgenomen en dat kanaal is op satelliet al langer in HD-kwaliteit te bekijken.

 

Radio Bremen is (Free To Air) voorlopig zelf in hoge kwaliteit SD via de Astra-1 satelliet te bekijken. Radio Bremen heeft ook de radioprogramma's Bremen 1, Nordwest Radio (samen met WDR en NDR), Cosmo (het voormalige Funkhaus Europa van WDR, RB en RBB) en Bremen Vier. Het is qua officieel uitzendgebied de kleinste regionale omroep van Duitsland.

 

radio bremen.jpg

 

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.