29-04-17

Radio2:De Pré Historie van morgen 30 april 2017 

Radio2:De Pré Historie van morgen 30 april 2017 
 
 
Morgen-zondag 30 april 2017- brengt Guy je het nieuws én de leukste hits van de laatste week van april 1968 (49 jaar geleden), van de laatste week van april 1978 (39 jaar terug), van de laatste week van april 1988 (29 jaar geleden), en van de laatste week van april 1998 (19 jaar geleden).

 

Guy De Pré-De Pré Historie.jpg

 
Enkele opvallende hits van 49 jaar geleden waren: Lady Madonna van The Beatles, Concerto Voor Jou Natasha van Johan Stollz, en Valleri van The Monkees. Verder hoor je een ooggetuige van een dodelijk kettingbotsing in de mist op de Boudewijnsnelweg, de Amerikaanse vice-president Hubert Humphrey die liet verstaan dat er vredesgesprekken zouden komen met Noord-Vietnam, de staking van de bouwvakkers in ons land en de gevolgen daarvan voor de bouw van de Kennedytunnel in Antwerpen, en een bijzondere flessenschilder in Westmalle. 
 

Night Fever van The Bee Gees, Annelies Uit Sas Van Gent door Louis Neefs, en Come Back My Love van The Darts waren enkele van de straffe platen in de laatste week van april 1978. Verder hoor je een arts over de loodvergiftiging bij kinderen in de wijk Moretusburg in Hoboken, minister D’hoore ook over die loodvergiftiging, protest tegen de uitdrijving van de bewoners van de Neefsteeg in Antwerpen, en de Verbruikersunie tegen het vaststellen van een minimumprijs voor een bak bier door de Belgische bierproducenten. 

 

Na 11 uur nieuws en hits van de laatste week van april 1988 met Lutgart Symoens over de 1000e uitzending van haar verzoekplatenprogramma op deze zender Vragen Staat Vrij, de oudste Antwerpse vuilnisman, een bitsig debat over corruptie bij de Rijkswacht, en Céline Dion die het Eurovisie Songfestival won in Dublin. Enkele hits van 29 jaar geleden waren: Ne Partez Pas Sans Moi, het winnende Songfestivalliedje van Céline Dion, Paulien van Johan Verminnen, en Everywhere van Fleetwood Mac.

 

Daarna terug naar de laatste week van april 1998 met de boswachter die de ontsnapte Dutroux snapte, deelnemers aan een Witte Betoging tegen de regering Dehaene na de ontsnapping van Dutroux, de krantenkoppen de dag na die ontsnapping, en Freek De Jonge en Urbanus die lachten met de Belgische regering, politie en gerecht. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Dance The Night Away van The Mavericks, Wie Ben Jij van Isabelle A, en High van Lighthouse Family.
 

 
 

3797016920_35.png


De platenspeellijst

 

Congratulations - CLIFF RICHARD
Lady Madonna - THE BEATLES
Delilah - TOM JONES
Simon says - 1910 FRUITGUM COMPANY
What a wonderful world - LOUIS ARMSTRONG
Concerto voor jou Natasha - JOHAN STOLLZ
Captain of your ship - REPARATA & THE DELRONS
Valleri - THE MONKEES
Denis - BLONDIE
Night fever - THE BEE GEES
I love the sound of breaking glass - NICK LOWE
Annelies uit Sas van Gent - LOUIS NEEFS
Alexandrie Alexandra - CLAUDE FRANCOIS
Come back my love - DARTS
Mr. Blue Sky - ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA
Argentina - CONQUISTADOR
Gimme hope Jo'Anna - EDDY GRANT
Everywhere - FLEETWOOD MAC
Paulien - JOHAN VERMINNEN
Play it cool - FREIHEIT
Hey Marlene - WON TON TON
Ne partez pas sans moi - CELINE DION
Stop. - SPICE GIRLS
Dance the night away - THE MAVERICKS
Angels - ROBBIE WILLIAMS
Wie ben jij - ISABELLE A
High - LIGHTHOUSE FAMILY
Gettin' jiggy with it - WILL SMITH

 

louisneefs1 radio2.jpg

 

 De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

 

de pre historie.jpg

 

   De website van de Pré Historie

   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

 

De Pré historie platendraaier.jpg

Radio2

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.