15-05-17

NL: Maakt een tweede satellietaanbieder in Nederland kans?

NL: Maakt een tweede satellietaanbieder in Nederland kans?

 

Een aantal Nederlandse marktpartijen heeft onlangs bekendgemaakt dat zij tv-abonnementen voor satellietontvangst van Nederlandse zenders wil gaan aanbieden. In het nieuwe bedrijf Joyne zijn in ieder geval de bedrijven Megros, Rian en Arob Antennebouw als aandeelhouder actief. De vraag is of een tweede satellietaanbieder in Nederland kan van slagen heeft?

 

Logo-Joyne (NL).png

 

"De vraag is of een tweede satellietaanbieder in Nederland kan van slagen heeft?"Al langere tijd is de roep onder een groep satellietkijkers om een concurrent van CanalDigitaal aanwezig. CanalDigitaal, en haar voorlopers, biedt sinds 1996 digitale satelliettelevisie in Nederland aan. De eerste tien jaar had CanalDigitaal een riante positie op de Nederlandse markt. Het was de enige aanbieder in Nederland die digitale televisie aanbod. Door een landelijke dekking te koppelen aan het unieke van digitale televisie werd het satellietsignaal in Nederland ook als aanvoersignaal voor kabelbedrijven gebruikt. Daar is nu meer dan twintig jaar later verandering in gekomen. Glasvezel heeft de taak van satelliet als aanvoersignaal overgenomen. Satelliet wordt in bepaalde gevallen alleen nog als backup gebruikt voor als het aanvoersignaal via glasvezel door een storing niet beschikbaar is.

 

Deze zakelijke ommekeer heeft ook gevolgen voor de consument, de satellietkijker dus. Kon CanalDigitaal vroeger de kosten van satellietverspreiding van het eigen aanbod verdelen onder zakelijke klanten en consumenten is dat nu heel anders. De meeste inkomsten moeten nu van de consument komen. Met het in het leven roepen van M7 Platform Services probeert CanalDigitaal-eigenaar M7 Group opnieuw de zakelijke markt te bereiken. En met succes. Steeds meer internationale zenders gebruikende satllietfaciiteiten van de M7 Group voor een aanvoersignaal naar andere Europese aanbieders.

 

Lees HIER het artikel verder via Satellite Magazine

 

Schotel.jpg

 

Satellite Magazine(Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.