11-05-17

Zweden:MTG verkoopt radio- en tv-stations in Baltische Staten

Zweden:MTG verkoopt radio- en tv-stations in Baltische Staten

 

De Zweedse Modern Times Group verkoopt al haar radio- en tv-stations in Estland, Letland en Litouwen. Het gaat in totaal om vier radiostations een 11 tv-stations. De nieuwe eigenaar wordt het Amerikaanse Providence Equity Partners, dat 155 miljoen euro neertelt.

 

file_10085.jpg

Providence Equity Partners is al eigenaar van telecomprovider Bite in Letland en Litouwen.

 

MTG was in Estland eigenaar van de landelijke popzender Star FM en de hitzender Power Hit radio met dekking in grote steden als Tallin, Tartu, Pärnu en Rakvere, almede de tv-zenders TV3, TV3+ en TV6.

 

In Letland wisselt de landelijke popzender Star FM van eigenaar. Ook de tv-zenders TV3, TV3+, TV6, Kanals 2 en LNT gaan over. In Litouwen behoorde de dancezender Power Hit radio, met dekking in grote steden als Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Telšiai en Utena tot de portfolio, alsmede TV3, TV6 en TV8.

 

Door de verkoop is MTG na 20 jaar niet meer actief in de Baltische Staten. Op radiogebied is MTG alleen nog actief in Noorwegen, Zweden en Bulgarije. Op tv-gebied is MTG naast deze drie landen ook actief in Denemarken, Finland en Tsjechië.

 

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.