17-04-17

StuBru:Vandaag met 'De Zwaarste Lijst ' 2017 (Update)

StuBru:Vandaag met 'De Zwaarste Lijst ' 2017 (Update)

 

Studio Brussel zendt vandaag, op Tweede Paasdag, de Zwaarste Lijst uit. De Zwaarste Lijst bestaat uit de 66 beste 'metalnummers' volgens de luisteraars van de publieke radiozender.

 

StuBRu De zwqarste lijst.jpg

 

De lijst wordt door de radiozender sinds 2009 uitgezonden en is vandaag tussen 13.00 – 19.00 uur te horen op de radiozender. De lijst wordt traditiegetrouw gepresenteerd door Vlaamse komiek en ‘metalhead’ Alex Agnew. Vorig jaar stond het nummer ‘Master of Puppets’ van Metallica op de eerste positie in de lijst.

 

Daarnaast waren ook platen van bands als Iron Maiden, Motorhead, Channel Zero en System of a Down te vinden in de top 10. Het nummer Master of Puppets van Metallica heeft de eerste vijf jaren van het bestaan van de lijst ook op nummer 1 gestaan. Om de buren bij het luisteren naar deze lijst te waarschuwen heeft Studio Brussel een excuusbrief voor de buren beschikbaar gesteld op de website.

 

logo StuBru-2.jpg

 

VRT Studio Brussel is te ontvangen via FM en DAB (kanaal 12A) & DVB-T en wereldwijd via Internet. Daarnaast is het ook mogelijk om de lijst te beleven via diverse cafe’s, kroegen en jeugdhuizen in Vlaanderen. Een overzicht is te vinden op de website van Studio Brussel.

 

Mediamagazine.nl

 

StuBRu De zwqarste lijst.jpg

StuBru en 'De Zwaarste Lijst' zie ook HIER !

 

Update :"Master of puppets" van Metallica opnieuw op nr 1 !

 

De luisteraars van Studio Brussel hebben "Master of puppets" van Metallica voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats gezet in "De zwaarste lijst". Alex Agnew nam voor de negende keer de presentatie van de lijst met 66 nummers voor zijn rekening. De uitzending liep van 13 uur tot 19 uur op Studio Brussel.

 

Klembord01.jpg

 

"Master of puppets" van Metallica staat voor de tweede keer op de eerste plaats in "De zwaarste lijst" van Studio Brussel. Het podium wordt vervolledigd door "Chop suey" van System Of A Down en "Fear of the dark" van Iron Maiden.

 

Channel Zero is net als vorig jaar de hoogst genoteerde Belgische act. "Black fuel" van Channel Zero eindigde op de zesde plaats. Andere Belgische bands in de lijst zijn Steak Number Eight, Fleddy Melculy en Brutus.

 

Metallica blijft de populairste groep in "De zwaarste lijst". De band van James Hetfield en Lars Ulrich staat met negen nummers in de lijst van Studio Brussel. De hoogste nieuwkomer in "De zwaarste lijst" is "Du hast" van de Duitse tanzmetalband Rammstein.

 

En dan de Top 10

 

   1. (1) Master of puppets - Metallica
   2. (5) Chop suey - System Of A Down
   3. (2) Fear of the dark - Iron Maiden

   4. (4) Ace of spades - Motörhead

   5. (10) Schism - Tool
   6. (4) Black fuel - Channel Zero
   7. (6) One - Metallica
   8. (7) Angel of death - Slayer
   9. (8) The number of the beast - Iron Maiden
10. (30) Sonne - Rammstein

 

Zie ook HIER voor het vervolg van De Zwaarste Lijst..

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

10:42 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.