04-05-17

DVB-T ontvanger voor Duitse Freenet

DVB-T ontvanger voor Duitse Freenet

 

De Technisat DIGIPAL DAB+ combineert het Duitse Freenet, wat een variant is op het Nederlandse Digitenne (in Vlaanderen DVB-T via Norkring) met de nieuwe digitale radionorm DAB+.

 

DIGIPAL-DAB.jpg

 

Met de decoder is het Duitse DVB-T2 aanbod in de HEVC norm te bekijken. Dit biedt ook voor kijkers in de grensstreek België/Duitsland en Nederland/Duitsland en toekomstig voor de DVB-T2 verspreiding bij de NPO en KPN een mooi alternatief (wie weet ook voor België!).

 

Immers kan dan via dezelfde ontvanger ook het Vlaamse/eventueel Waalse & het Nederlandse (zeker in de grensstreek met Nederland) DAB+ aanbod worden beluisterd. Het apparaat is momenteel enkel in Duitsland verkrijgbaar. De DIGIPAL DAB+ is bovendien voorzien van ISIO internet techniek zodat HbbTV, apps, en online mediaplatforms toegankelijk zijn. De DIGIPAL DAB+ krijgt software updates aangekondigd en bezit alle mogelijkheden om ook radio- en tv via een externe uitgang op te nemen. De prijs van deze decoder is met tweehonderd euro bovendien allesbehalve heel hoog.  

 

Technisat brengt ook een DAB+ radio uit met een OLED display. Daarop is programma-informatie bij DAB+ uitzendingen makkelijk af te lezen, maar zijn ook zenderlogo's te zien. De meningen over de noodzaak van logo's lopen uiteen, maar ook steeds meer Nederlandse zenders zetten dit in. De vindbaarheid van zenders wordt daarmee vergroot. Vooral DAB+ autoradio's hebben vaak een grafisch display dat geschikt is voor logo's. Technisat heeft met de Digitradio 1 nu een variant met een OLED display dat zelfs bij fel zonlicht nog leesbaar is en dat bovendien minder stroom verbruikt. De Digitradio 1 is in Duitsland voor 65 euro verkrijgbaar.

 

RadioNL (Jan-Hein Visser)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.