07-04-17

Definitief:Geen roamingkosten meer vanaf 15 juni

Definitief:Geen roamingkosten meer vanaf 15 juni

 

Vanaf 15 juni 2017 worden roamingkosten definitief afgeschaft. Het Europees Parlement heeft daarover een wet aangenomen. Bellen en surfen op vakantie in andere landen van de Europese Unie zal dus evenveel kosten als thuis.

 

2015.jpg

 

Op 31 januari had het Europees Parlement de hervorming van de groothandelsmarkt voor roaming al goedgekeurd, de stemming van vandaag werd dan ook beschouwd als een formaliteit. Maar er is nu dus een akkoord over de groothandelsprijzen tussen het parlement en de lidstaten.

 

Daardoor is het nu definitief: ten laatste op 15 juni 2017 worden de roamingtarieven afgeschaft. Vanuit een ander EU-land zal u dus hetzelfde betalen voor een sms, een telefoongesprek of het gebruik van internet als vanuit België. 

 

Vanaf dan zullen de groothandelstarieven voor mobiele data nog maximaal 7,70 euro per gigabyte bedragen. Per jaar zal die prijs dalen, tot 2,5 euro per gigabyte in 2022. Voor telefoongesprekken zal de grens op 3,2 eurocent per minuut liggen en voor sms'en dalen de tarieven van 2 naar 1 eurocent.

 

De Redactie

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.