02-04-17

1 april 2017:Radio PROS werd heel even anders...

1 april 2017:Radio PROS werd heel even Radio ContactFM

 

Een goed voorbereide aprilvis...tussen 9 en 12 u in de wekelijkse zaterdagse aflevering van de Ontbijtshow 'Callebaut & Bakker' op 1 april j.l.. Radio PROS werd iets meer dan 2 uren naar een echte 'Radio ContactFM' omgetoverd...

 

1 april.jpg1 april 2017 Radio PROS.jpg

 

Door omstandigheden was de radio vrij onverwachts overgenomen zaterdagmorgen 1 april 2017.Niks bleef er om 9 uur  nog over van de oude P.R.O.S.Ineens werd de fan en luisteraar geconfronteerd met een heel ander soort radio.Nog één Nederlandstalige plaat per uur, net hetzelfde voor één oldie per uur.De rest was modern ...enfin toch in Pros termen.

 

Wie naar de website van PROS surfte (ook voor de videostream dus) zag ineens een heel nieuwe website (Contact FM) met een aangepast logo. Voorzitter Peter Schepens had voor de gelegenheid een kleine website op poten gezet.Wie surfte naar radio Pros werd automatisch omgeleid naar ContactFM.be.Het regende klachten via de 3 telefoonlijnen in de studio. Zelfs het contact via internet (e-mail) met de PROS-studio werd onderbroken.Ook de Facebook pagina van PROS werd vernieuwd en omgedoopt tot 'ContactFM'.Niks werd aan het toeval overgelaten.

 

Ook de jingles én zelfs het tijdsein (en) werden omgedoopt tot ContactFM...een nieuwe sound op de FM band, een nieuw radiostation.

 

Op de koop toe werd er medegedeeld dat er op zondag 18 juni tijdens het 2e grote eetfestijn van Radio PROS ook geen 'varkenshaasje' meer zou worden geserveerd...alleen nog een visschotel (zie affiche onder). Er waren er die belden om te vragen of dat het een aprilgrap was.Er waren er die er van overtuigd waren dat het onvermijdelijke geschiedt was...dat PROS verdwenen was, gehackt...Er waren ook twijfelaars.Zelfs PROS-DJ's liepen in de val en belden naar de studio om (misschien) meer klaarheid te krijgen over de toestand.

 

Pieter Van Banden kon de vele telefoontjes allemaal gewoonweg niet beantwoorden. Ook hij werd tussendoor ingeschakeld om de stand van zaken te melden over de stemming tijdens het programma van Tom Callebaut en Jan Bakker. De luisteraars konden kiezen naar het einde toe van het programma of ze nu voor ContactFM waren of voor PROS.De voorzitter had blijkbaar PROS onverwachts verkocht.Een klein telefonisch referendum werd op poten gezet in de rustige deelgemeente Heldergem. Herrie in/op de lokale FM band...

 

Voorzitter Peter Schepens werd gebeld en gevraagd naar de stand van zaken.Hij kon niet anders dan toegeven dat het radiolandschap sterk verandert tegenwoordig en kort moest op de bal spelen en de zaak verkocht had...of werd PROS nu toch gehackt?

 

Luisteraars belden ook met de vraag of het 'Praathuis' nu nog open zou blijven op zondagnamiddag...vele vragen maar toch weinig opheldering aan de telefoon maar ook op antenne. Al werd hier en daar vrij onopvallend wél een klein visje opgelaten door Tom en Jan.

 

PROS haalde het op het einde natuurlijk...oef...of wat dacht je !!!!

 

Rond 11u25 kwam dan het definitieve verdict.De aprilgrap werd ter kennis gebracht aan de luisteraars van de Ontbijtradio...voor velen een echte ontlading.De telefoon stond alweer roodgloeiend...moet er nog zand zijn?

 

IMG_20170401_090159.jpg

Het scherm van de videostream via de website op 1 april precies om 9 uur.

IMG_20170401_091905.jpg

De nieuwe website op 1 april vanaf 9 uur.

 

Voor alle duidelijkheid, onderstaande affiche is GEEN aprilgrap !

Eetfestijn Pros affiche-18-7-2017.jpeg

 

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.