12-04-17

UK:TV-programma bedondert deelnemers een jaar lang

UK:TV-programma bedondert deelnemers een jaar lang

 

Deelnemers van het tv-programma 'Eden' voelen zich bedonderd. Ze hebben een jaar lang meegedaan aan een tv-programma wat niet werd uitgezonden op tv. Het programma werd al na drie weken van de buis gehaald. De deelnemers werden niet hierover geïnformeerd.

 

'Eden' startte begin vorig jaar op het Engelse Channel 4. In totaal 23 mensen moest een jaar lang overleven in een afgelegen gebied in de Schotse Hooglanden, zo schijft The Guardian. Alles zou worden uitgezonden op tv. De deelnemers moesten een zelfvoorzienende gemeenschap opstarten.

 

Zonder gebruik te maken van moderne technologieën moesten ze overleven, net als Expeditie Robinson. Vier camera's inclusief crew zou alles opnemen. Maar de kijkcijfers waren te laag. Na een maand keken nog maar 800,000 kijkers.

 

 

Channele 4: "Het voldeed gewoon niet aan de verwachtingen". Toch werden de deelnemers daar niet over ingelicht.

 

"De zaken werden ons zo anders voorgespiegeld. Het ging allemaal totaal anders dan ons vantevoren was verteld. Dit programma is extreem misleidend geweest.", aldus een deelnemer. Channel 4 wil het programma toch nog een keer gaan uitzenden op tv. Wanneer is niet bekendgemaakt.

 

.

 

RadioNL(Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.