24-03-17

VRT-TV: Houdt zijn koersen zeker tot 2024 !

VRT-Sporza: Houdt zijn koersen zeker tot 2024 !

 

De Ronde van Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Scheldeprijs, de Brabantse Pijl en de Brussel Cycling Classic zullen al zeker tot en met 2024 op Sporza te zien zijn. Sporza en Flanders Classics hebben daar een akkoord over bereikt.

 

0005.jpg

 

"Flanders Classics wil de vernieuwende rol die het de voorbije jaren in het wielrennen gespeeld heeft nu ook op het vlak van productie opnemen", zegt Wouter Vandenhaute, ceo van Flanders Classics.

 

"In dat kader is een langetermijnsamenwerking met Sporza een logische keuze."

 

"Met de VRT hebben we een productiepartner die al decennia toonaangevend is bij het in beeld brengen van wielrennen."

 

Paul Lembrechts, de gedelegeerd bestuurder van de VRT, stelde het akkoord onlangs (donderdag 23/3) mee voor tijdens de presentatie van Antwerpen als startplaats van de Ronde van Vlaanderen.

 

"Omdat we merken dat het wielrennen internationaal een productionele achterstand heeft tegenover andere sporten willen we hier vanuit Vlaanderen nu mee het voortouw nemen."

 

"De VRT en het wielrennen, met de Vlaamse klassiekers in het bijzonder, hebben een lange traditie. Daarom zijn we zeer tevreden dat we met deze vernieuwde en langdurige samenwerking met Flanders Classics deze traditie kunnen voortzetten", zegt Lembrechts.

 

"Onze expertise op het vlak van capteren én beleving rond wielrennen is wereldvermaard. Met deze samenwerking kunnen we blijven innoveren in Vlaanderen. Belangrijk voor de VRT is dat we met dit plan op langere termijn bijdragen tot de duurzame ontwikkeling van het wielrennen, een sport die heel wat Vlamingen op de been brengt."

 

"Bovendien blijft de wielersport toegankelijk omdat we met deze overeenkomst de meest cruciale Vlaamse wielerklassiekers de komende zeven jaar op open net kunnen aanbieden, aan alle Vlamingen dus."

 

"Sporza en Flanders Classics gaan alle productionele en creatieve middelen bundelen om onze koersen nog levendiger in de huiskamer te brengen."

 

Logo Sporza.jpg

 

Sporza

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.