23-03-17

Britten in de ban van 100-jarige Vera Lynn

Britten in de ban van 100-jarige Vera LynnVera Lynn bracht aan de vooravond van haar honderdste verjaardag een album uit. Daarmee is ze de oudste artiest  ooit die een album uitbrengt in Groot-Brittannië. De zangeres veroverde tijdens de Tweede Wereldoorlog de harten van alle Britten nummers als "We'll meet again".Maandag j.l. 20 maart werd ze mooi 100 !

 

4130140019.jpg

 

In Groot-Brittannië werd afgelopen weekend bijzonder veel aandacht besteed aan de honderdste verjaardag van Vera Lynn (foto hierboven Wikipedia). Samen met koningin Elisabeth is ze nog de enige die overblijft uit de periode van de Britse grandeur en het succes van de Britse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

De zangeres groeide tijdens WOII uit tot "the forces sweetheart" omdat ze, dikwijls op gevaar voor eigen leven, de wereld rondreisde om de Britse troepen te entertainen en een hart onder de riem te steken.

 

"Met haar nummer "We'll meet again" zong ze de Britse troepen toe dat ze opnieuw thuis zouden komen. Een komiek zei onlangs nog dat het niet Churchill was die de Nazi's heeft verslagen, maar Vera Lynn, die de Nazi's heeft doodgezongen. Ze is nog steeds bijzonder populair. Het is een symbool van beter tijden", meldt Lia van Bekhoven.

 

Vera Lynn werd vorig weekend ook uitgebreid in de bloemen gezet in de Britse media. Sedert zaterdag 18 maart ligt het nieuwe album van de zangeres in de winkelrekken.

 

"Daarmee is ze de oudste artiest ooit in de Britse top twintig van de hitparade. Ze stelt haar eigen record scherper. Drie jaar geleden stond ze met haar vorige album in de top twintig op 97-jarige leeftijd", aldus Van Bekhoven.

 

Het verjaardagsconcert ter ere van Vera Lynn van afgelopen zaterdag woonde de zangeres op doktersadvies niet bij. "En afgelopen maandag vierde ze samen met familie en vrienden bij haar thuis haar verjaardag. Dat werd een echte Britse theeparty", besluit Van Bekhoven.

 

De Redactie

 

Lees ook op deze blog: Terug van nooit weggeweest 'Vera Lynn' 92 (1/9/2009)

Lees ook op deze blog: Vera Lynn uit de 78-toerentijd terug op nr.1 (14/9/2009)

Lees ook op deze blog: UK:Vera Lynn (97) heeft nieuw album (15/7/2014)

 

tijdsbalkje rood

09:19 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.