04-04-17

NL:Omroep Zender Museum gaat na 9 jaar verhuizen

 NL:Omroep Zender Museum gaat na 9 jaar verhuizen

 

Het Omroep Zender Museum gaat na 9 jaar verhuizen van het voormalige zendstation in Lopikerkapel naar de Gerbrandytoren (Alticom) in IJsselstein. De eigenaar van de bunker (KPN) waarin het Omroep Zender Museum gehuisvest heeft alles verkocht aan een projectontwikkelaar.

 

36.jpg

 

Tijdens de museumweek 2017 zal het in het weekeinde van zaterdag 8 en zondag 9 april 2017 voor het laatst mogelijk zijn het Omroep Zender Museum te bezoeken.

 

Gedurende beide dagen gaat het museum ook diverse artikelen verkopen. Daarna is het niet meer mogelijk om het museum te bezoeken. Uiterlijk eind september 2017 moet het museum vertrekken, zo meldde de stichting in een nieuwsbrief.

 

Omroep Zender Museum: "Dankzij de welwillende medewerking van Alticom, eigenaar van de communicatietorens in Nederland, hebben we nieuwe huisvesting gevonden. Het OZM gaat 2 verdiepingen gebruiken in de TV toren in IJsselstein. Dit heeft de nodige consequenties omdat de nieuwe ruimte aanmerkelijk kleiner is dan wat we nu hebben. We moeten onze collectie flink inkrimpen.

 

Ook zijn er in de toren strenge eisen op het gebied van veiligheid. Daardoor zal het ontvangen van bezoekers zoals we nu doen tot onze spijt niet meer mogelijk zijn. We zoeken nog naar mogelijkheden om tenminste een deel van onze collectie voor publiek toegankelijk te houden."

In totaal zijn er vanaf 2009 tot nu ruim 2100 bezoekers in de bunker geweest. Stichting Omroep Zender Museum blijft gewoon bestaan.

BoekVoorZij1.jpg

RadioNL (Martin Slijper)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.