02-05-18

Moet er een 'Antivirus' op mijn smartTV ?

Moet er een 'Antivirus' op mijn smartTV ?

 

Dat een goede antivirussiftware op je computer geen overbodige luxe is, dat weten we ondertussen. Maar hoe zit dat met je smartTV? Want die is toch ook met het internet verbonden, kan die dan niet besmet worden?

 

svenpichal.png

 

Het probleem bij antivirussoftware is dat die altijd na de feiten werken, ze zoeken problemen die al bestaan. En daarom is de gouden raad bij smartTv's om de software ervan up-to-date te houden.

 

Als je smartTV je dus vraagt om een update te installeren dan doe je dat best zo snel mogelijk. Sommige TV's doen dat automatisch, de info daarover vind je zeke rin de handleiding. Een specifieke antivirus voor op je smartTV is op dit moment dus vrij nutteloos.

 

smart.jpg

 

Natuurlijk zullen onze smartTV's nog evolueren in de toekomst, maar hoe dat is nog koffiedik kijken.

 

Als ze evolueren naar een heel open systeem, zoals onze computer nu, waarop je tal van dingen gaat installeren dan kan er gevaar dreigen.

 

Evolueren ze eerder naar een gesloten app-store waarmee je enkel programma's kan downloaden die zijn goedgekeurd door de fabrikant dan is het risico kleiner.

 

Geld uitgeven aan antivirussoftware voor je smartTV is voorlopig dus overbodig, zorg er vooral voor dat de software van je smartTV bijgewerkt blijft.

 

Radio2 (De Inspecteur) 

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.