30-05-17

Satelliet:Meer nieuwszenders gaan in HD uitzenden

Satelliet:Meer nieuwszenders gaan in HD uitzenden

 

In Vlaanderen zijn steeds meer internationale nieuwszenders in HD-kwaliteit te bekijken. Daarvoor moet men in vrijwel alle gevallen wel over satellietontvangst beschikken.

 

20170317122657_731_CNN-ANP.jpg

 

Al langere tijd zijn zenders als CNN, BBC World News, Bloomberg, RT en TRT World in HD-kwaliteit via de satelliet te ontvangen. Het gaat hierbij om verspreiding via de Astra1 (19,2° Oost)- en Astra2 (28,2° Oost) -satellieten die door veel satelliethuishoudens ontvangen kunnen worden. Ook op de Hotbird-satelliet op 13° Oost zijn enkele nieuwszenders, zoals o.a.Euronews in HD-kwaliteit te ontvangen.

 

Op deze satellietpositie (13° Oost) is het HD-nieuwsaanbod uitgebreid met de Engelse versie van de Israëlische nieuwszender i24 News. Deze HD-zender is ongecodeerd te ontvangen via de frequentie 11.642 GHz.(H) met SM:27500 en FEC: 3/4 (DVB-S2 – 8PSK).

 

Ondanks dat veel internationale nieuwskanalen in HD-kwaliteit ongecodeerd via de satelliet te ontvangen zijn, mogen vaste netwerkaanbieders alsProximus TV en Telenet de zenders niet zomaar aan klanten via eigen netwerken aanbieden. Hiervoor dient eerst een distributieovereenkomst met de betreffende zender gesloten te worden. Daarnaast speelt bij veel aanbieders beschikbare bandbreedte een rol.

 

Maar met een FTA (Free To Air) goedkoop satellietontvangertje los je veel op!

 

TotaalTV (Jarco Kriek)

 

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.