10-03-17

BBC Radio 2 Country tijdelijk in de ether

BBC Radio 2 Country tijdelijk in de ether

 

In Engeland is tot en met 12 maart een tijdelijke radiozender van de BBC te beluisteren via DAB: BBC Radio 2 Country. In Vlaanderen zijn de uitzendingen te volgen via Internet. De zogenaamde pop-up-zender van de BBC start haar uitzendingen vanmiddag om 13.00 uur.

 

BBC Radio 2 Country.png

 

BBC Radio 2 Country wordt door de Britse publieke omroep voor de derde keer tijdelijk in de lucht gebracht. Dit jaar zijn de uitzendingen niet alleen in de digitale ether te beluisteren maar ook via de zogenaamde BBC iPlayer op Internet.

 

De radiozender is tijdelijk in de lucht vanwege het ‘Country to Country’ (C2C) -festival dat dit weekeinde in Londen wordt gehouden. Op de tijdelijke radiozender veel aandacht voor countrymuziek met programma’s van onder andere Baylen Leonard en Bob Harris. De radiozender zal ook met een speciaal podium aanwezig zijn op het festival met onder andere optredens van Logan Brill, Temecula Road en Drake White and the Big Fire

 

BBC-Radio-2-Country.jpg

 

In Engeland is BBC Radio 2 Country tijdelijk te beluisteren via de digitale ether (DAB). De uitzendingen zullen plaatsvinden in een kwaliteit van 64 kbps (in mono). Om de uitzendingen mogelijk te maken zal de kwaliteit van de andere radiozenders van de BBC worden teruggeschroefd van 128 kbps naar 112 kbps. Via Internet zijn de uitzendingen wel in stereo te horen van de tijdelijke radiozender. BBC Radio 2 Country is in Vlaanderen ook via Internet te beluisteren. Meer informatie over de programmering van de radiozender vind je hier.

 

Het is niet de eerste keer dat de Britse publieke omroep een tijdelijk ‘pop up’ station in de lucht brengt via haar DAB netwerk. Eerder bracht de BBC al de radiozenders BBC Radio 2 50’s. BBC Music Jazz en  BBC Radio 2 Eurovision in de lucht.

 

Mediamagazine.nl

on air.gif

Tijdsbalkje rood.gif

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.